Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Musea

Sardinië heeft naast de prachtige azuurblauwe zee en idyllische zandstranden ook op cultureel gebied veel te bieden. Of je nu van kunst houdt of meer wilt meer weten over de historie van Sardinië, hier vind je altijd een passend musea. Wij hebben een aantal pareltjes voor je uitgekozen.

Museum dell’Arte di Nuoro

Dit museum werd geopend in 1999 in Nuoro. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw uit de 19e eeuw. Op ongeveer 600 m2 wordt hedendaagse kunst van diverse Sardijnse kunstenaars tentoongesteld. Op de 1e en 2e verdieping van het museum worden wel honderd schilderijen en afbeeldingen gepresenteerd. De verdiepingen samen vormen de basis van de “Sardijnse collectie moderne kunst”. De begane grond en de derde verdieping worden gebruikt voor wisselende tentoonstellingen van Italiaanse en internationale kunstenaars.

Museum Dell Maschere

Hier kun je kennis maken met de cultuur en tradities van Sardinië. In Dell Maschere vind je de meest sierlijke en kleurrijke maskers, afkomstig uit nabijgelegen steden. De maskers zijn gemaakt van diverse materialen. De prachtige kostuums bieden een kijkje achter de schermen, en laten zien hoe men zich vroeger kleedden. Dit museum staat vooral bekend om haar traditionele Carnavalsmaskers.

Museum Castelsardoe

In het Castelsardo museum kun je prachtige werken bewonderen op het gebied van weefkunst, handwerk en oude ambachten. Dit museum behoort tot één van de meest bezochte musea van Sardinië. Je leert hier alles over de traditionele weefkunst en handgemaakte rieten manden. Het museum heeft ook een mooie eyecatcher: een terras  dat een schitterend uitzicht biedt over de baai waar je heerlijk kunt genieten van een echt Italiaans ijsje.

Deze musea bewijzen dat het bezoeken van een museum tijdens de vakantie zeker niet saai hoeft te zijn.

Populaire bestemmingen

Fra Cielo e Mare - Sardinië.nl

Fra Cielo e Mare

Cagliari, Zuiden

  • Charmewoning
  • Centrum van Cagliari
  • Met zeezicht

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming in een stad? Neem dan een kijkje bij Fra Cielo e Mare een nieuwe Bed & Breakfast op het eiland!

La Foce - Sardinië.nl
8

La Foce

Castelsardo, Noorden

  • Ruim opgezette familiecamping
  • Aan de rivier
  • Gezellig animatieteam

Camping La Foce is een ruim opgezette familiecamping in het noorden van Sardinië. Deze camping ligt prachtig in het groen aan de uitmonding van een rivier.

Tonnara - Sardinië.nl
8

Tonnara

Zuiden

  • Bij uitstek een familiecamping
  • Mooi zwembad met kinderbed
  • Gelegen aan de Cala Sapone baai

Camping Tonnara ligt op een klein eilandje voor de zuidwestkust, een plek waar je lekker verwend wordt en waar je echt kunt genieten van je vakantie!

Sardinië.nl