Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Musea

Bijzondere musea in Sardinië

Sardinië heeft naast de prachtige azuurblauwe zee en idyllische zandstranden ook op cultureel gebied veel te bieden. Of je nu van kunst houdt of meer wilt meer weten over de historie van Sardinië, hier vind je altijd een passend musea. Wij hebben een aantal pareltjes voor je uitgekozen.

Museum dell’Arte di Nuoro

Dit museum werd geopend in 1999 in Nuoro. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw uit de 19e eeuw. Op ongeveer 600 m2 wordt hedendaagse kunst van diverse Sardijnse kunstenaars tentoongesteld. Op de 1e en 2e verdieping van het museum worden wel honderd schilderijen en afbeeldingen gepresenteerd. De verdiepingen samen vormen de basis van de “Sardijnse collectie moderne kunst”. De begane grond en de derde verdieping worden gebruikt voor wisselende tentoonstellingen van Italiaanse en internationale kunstenaars.

Museum Dell Maschere

Hier kun je kennis maken met de cultuur en tradities van Sardinië. In Dell Maschere vind je de meest sierlijke en kleurrijke maskers, afkomstig uit nabijgelegen steden. De maskers zijn gemaakt van diverse materialen. De prachtige kostuums bieden een kijkje achter de schermen, en laten zien hoe men zich vroeger kleedden. Dit museum staat vooral bekend om haar traditionele Carnavalsmaskers.

Museum Castelsardoe

In het Castelsardo museum kun je prachtige werken bewonderen op het gebied van weefkunst, handwerk en oude ambachten. Dit museum behoort tot één van de meest bezochte musea van Sardinië. Je leert hier alles over de traditionele weefkunst en handgemaakte rieten manden. Het museum heeft ook een mooie eyecatcher: een terras  dat een schitterend uitzicht biedt over de baai waar je heerlijk kunt genieten van een echt Italiaans ijsje.

Deze musea bewijzen dat het bezoeken van een museum tijdens de vakantie zeker niet saai hoeft te zijn.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl