Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fietsen

Maak een prachtige fietstocht op het eiland!

Sardinië is een prachtig eiland om te ontdekken op de fiets. Kies bijvoorbeeld voor een geheel verzorgde fietsvakantie, of huur zelf een fiets en ga erop uit!

Fietsvakantie

Via Djoser kun je een uitgebreide reis boeken waar je met een fiets Sardinië zult verkennen. Tijdens deze zevendaagse trip fiets je langs verschillende steden en gebieden. Je komt zo langs Bosa Marina, Vilanova Monteleone, Alghero, Bosa, Tresnuraghes, Nuoro en Orosei. En dan is dit nog maar het begin van de fietsvakantie! Per dag fiets je tussen de 27 en 53 kilometer en krijg je onderweg enorm veel te zien. Voor de fietsliefhebbers is deze reis zeker het overwegen waard!

https://www.djoser.nl/fietsvakanties/italie/fietsreis-sardinie-8-dagen/#daytoday

Oristano – Tharros

Je kan er ook voor kiezen om zelf een fietsroute te maken. Met deze tocht kom je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals Cabras, Tharros, Villa Delle Rose en Oristano. De route bedraagt 53,7 kilometer en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Kijk voor meer informatie en meerdere routes op https://www.routeyou.com/nl-it/location/bike/47413467/fietsen-in-sardinie-overzicht-van-alle-fietsroutes

Fietsen in steden

In de hoofdstad van Sardinië, in Cagliari, is het leuk om de fiets te pakken. Fiets door de smalle straatjes van het oude centrum en bezoek de mooie torens en paleizen. Een fiets kan je onder andere huren bij IchnusaBike. Deze vind je op Via Sassari, Cagliari.

Verder heb je op Sardinië nog veel meer fietsverhuurders:

  • Palau: Bike Sardegna, Via Tramontana, Porto Pollo
  • San Teodoro: Sardegna by Bike, Via Antonio Gramsci 19
  • Tortolì: Bike Town, Via Pirastu 20
  • Villasimius: SardiniaBikeCenter, Via del Porto 37
  • Pula: Probike, Corso Vittorio Emanuele 118
  • Sardara: Bike Tour Sardinia, Via San Gavino 6

Kijk voor een compleet overzicht op https://www.go4bike.nl/regio/fietsen-sardinie.html

Mountainbiken door Sardinië

Wil je het toch liever wat spannender maken? Stap dan op een mountainbike en betreedt de ongerepte natuur. De meeste routes voor mountainbikers vind je in het midden en zuiden van het eiland. Op de website https://www.bikemap.net/en/l/2523228/ vind je routes voor beginnende en ervaren fietsers.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl