Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Evenementen

Net zoals ieder land kent ook Sardinië haar eigen tradities en festiviteiten. Je reisperiode maakt niet uit: evenementen zijn er altijd te vinden. Concerten, traditionele feesten, grote evenementen, en ga zo maar door. Hieronder staan de grootste evenementen van Sardinië op een rijtje.

Pasen

Pasen is het culturele hoogtepunt van het jaar. Tijdens het Paasfeest worden er beelden van Maria en Jezus naar het centrale plein in Sant’Antioco gebracht. Voorafgaand aan het Paasfeest is er de Paasweek, ook wel de Heilige Week genoemd. In deze week vinden er overal op het eiland vieringen en processies plaats. In de grotere steden, zoals Cagliari en Alghero wordt dit echt heel groot gevierd.

Carnaval

Na Pasen is Carnaval het populairste feest. Elke stad viert carnaval op een andere manier. Tijdens dit feest wordt er in Oristano bijvoorbeeld een traditionele wedstrijd gehouden die La Sartiglia heet. In deze wedstrijd komen ruiters hun vaardigheden met paarden laten zien.

Het feest van Sant’Antioco

Dit feest is een nationale feestdag voor Sardinië. Op deze dag eren de inwoners van het eiland de eerste patroonheilige Sant’Antioco. Het feest vindt eigenlijk plaats in Sant’Antioco op elke tweede maandag na Pasen, maar in het eerste weekend van augustus vindt er ook een editie plaats voor toeristen. Deze feestdag gaat gepaard met en hele week vol muziek, optochten en voedsel.

Feest van de Heilige Petrus

Tijdens het eerste weekend van juli wordt het feest van de Heilige Petrus gevierd. Deze heilige zou zorgen voor een goede visvangst. Er is een optocht en na afloop van het feest kan er overal vis worden gegeten.

Jazz festivals

Als de inwoners van Sardinië ergens van houden, dan is het van muziek. Aan het begin van augustus wordt er in Bercchida een muziekfestival gehouden. Jazz speelt de hoofdrol in dit Time in Jazz-festival. Naast het Time in Jazz festival wordt in september elk jaar de European Jazz Expo gehouden in Cagliari. Tijdens het festival loopt de hele stad rond. Iedereen danst, eet of speelt muziek. Er hangt een gemoedelijke sfeer in de hele stad.

Kortom, vervelen ga je je niet op Sardinië! Er zijn altijd evenementen, in welke periode je ook op reis gaat naar het eiland. Laat je verrassen door de sfeervolle evenementen op Sardinië.

Populaire bestemmingen

Iscrixedda - Sardinië.nl Nieuw
8,5

Iscrixedda

Arbatax, Midden

  • Omgeven door pijnbomen
  • Breed zandstrand
  • Rust, ruimte en natuur

Camping Iscrixedda ligt in een weelderig pijnbomenbos, omringd door een groot privé-park en een breed zandstrand. Hier kan de hele familie rustig ontspannen!

Villaggio Spinnaker - Sardinië.nl
8,2

Villaggio Spinnaker

Oristano, Midden

  • Kleinschalige familiecamping
  • Centraal gelegen zwembad
  • 150 meter van zee

Deze kleinschalige familiecamping op Sardinië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De camping ligt prachtig onder de pijnbomen!

Torre del Porticciolo - Sardinië.nl
6,6

Torre del Porticciolo

Alghero, Noorden

  • In een prachtige baai
  • Zwembad met kinderbad
  • Midden in een natuurreservaat

Verblijf midden in een natuurreservaat op Sardinië, waar je geniet van een prachtig uitzicht op de baai! Lees meer over de vakantiebestemming Torre del Porticciolo en ervaar zelf!

Sardinië.nl