Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Duiken

Een speciale activiteit ondernemen tijdens je vakantie op Sardinië? Denk er eens over na om te gaan duiken! Sardinië biedt een wonderlijke onderwaterwereld, zowel voor ervaren duikers als voor beginners. Elk jaar trekken toeristen er speciaal op uit naar Sardinië om te gaan duiken. De kustlijnen van het eiland worden zelfs gezien als de beste duikplekken ter wereld!

Duikscholen

De duikscholen op Sardinië liggen verspreid over het hele eiland. In elke regio zijn er meerdere duikscholen te vinden. Een paar populaire duikscholen zijn bijvoorbeeld Pool Diving in Alghero, Bosa Diving Center in Bosa en Nautilus Diving Centre in Palau.

Bij alle duikscholen kan je lessen nemen om te leren omgaan met je duikpak. Naast de lessen kan je bij de duikscholen op Sardinië je duikbrevet halen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om lessen in Nederland te volgen en daar ook al je duikbrevet te halen. Dit scheelt je tijd en zo kan je op Sardinië meteen de zee in om het duiken in de praktijk uit te voeren.

Beginners en ervaren duikers

Voor de ervaren duikers is er genoeg mogelijkheid om zelf de mooiste plekjes van het eiland te bezoeken. Beginnende duikers kunnen het best met een gids op pad gaan. Als je als beginner de zee in gaat, is het allemaal nog erg nieuw. De hulp en kennis van een gids kan dan verlichtend werken. Zo weet je ook dat het allemaal goed zal verlopen. De gids weet namelijk ook andere dingen, zoals de zeestromingen.

Speciale excursies

Behalve gewoon duiken kun je ook een duiktocht boeken bij sommige duikscholen. Tijdens deze duiktocht ga je in het donker om middernacht duiken. Dat is extra leuk, want sommige vissen vertonen zich alleen ’s nachts.

Naast ’s nachts duiken is het ook mogelijk om in een grot te gaan duiken. Er zijn genoeg bijzondere locaties. De populairste locatie onder de duikers is het bekende scheepswrak bij Orosei. Dit schip is in 1943 gezonken en ligt nog steeds op de bodem van de zee in de Golf van Orosei.

Kortom, duiken op Sardinië is heel speciaal. Het is een walhalla voor zowel ervaren duikers als voor beginners. Je zal versteld staan van de prachtige duiklocaties en de gevarieerde onderwaterwereld!  

Bestemmingen waar je kunt duiken

Village 4 Mori - Sardinië.nl Tip
8,3

Village 4 Mori

Costa Rei, Zuiden

  • Prachtige camping
  • Aan de zuidoostkust van Sardinië
  • Animatie voor jong en oud

Als je op zoek bent naar een familiecamping met animatie aan een van de mooiste delen van Sardinië, dan is camping Village 4 Mori de ideale vakantiebestemming!

Baia Blu La Tortuga - Sardinië.nl
7,9

Baia Blu La Tortuga

Santa Teresa di Gallura, Noorden

  • Familiecamping met animatie
  • Stacaravans en glamping
  • Ontspan in de wellness

Camping Village Baia Blu la Tortuga biedt je nieuwe accommodaties aan in het hart van Gallura. De naam van de camping is afgeleid van de rotsen aan de baai, waar je goed kunt vissen!

Centro Vacanze Isuledda - Sardinië.nl
7,3

Centro Vacanze Isuledda

Porto Cervo, Noorden

  • Aan de Costa Smeralda
  • Ideaal voor watersport
  • Stacaravan of glamping

Centro Vacanze Isuledda is een topcamping, gelegen op een privé schiereiland, volledig omgeven door magische stranden en uitzichten!

Sardinië.nl