Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Citytrips

Ontdek de prachtige steden op Sardinië

De rijke geschiedenis van Sardinië vormt het centrum voor kunstenaars en schrijvers op het eiland. Met gezellige havens en oude dorpjes is Sardinië het eiland bij uitstek voor het maken van citytrips. Steden als Alghero, Cagliari en Olbia zijn absoluut een bezoek waard.

Alghero

Deze stad wordt ook wel klein Barcelona genoemd is gevestigd in de provincie Sassari. In deze stad zijn Catalaanse invloeden terug te vinden. Dit zie in het centrum aan de kleine naambordjes. Op deze bordjes zijn de namen in het Sardijns alsook in het Catalaans geschreven. Een van de mooie bezienswaardigheden in Alghero zijn de oude vestingmuren die deze stad een authentieke sfeer geven. Ook de kathedraal van Santa Maria is prachtig om te bezichtigen. Deze stad ligt net als Barcelona aan zee, zodat je na een dagje heerlijk shoppen kunt uitrusten met de voeten in het zand.

Cagliari

Dit is de hoofdstad van Sardinië gelegen en is gelegen in het zuiden van het eiland. Het oude centrum is gelegen op een heuvel en is omringd met oude stadsmuren. Op de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de haven van Cagliari. Ook zijn er twee torens uit de 11e eeuw die de twee ingangen van de stad beschermden. Een van de mooie bezienswaardigheden van deze stad is de kathedraal Santa Marina en het Romeins amfitheater. Al slenterend door de stad kun je hier heerlijk genieten en een hapje eten in een van de vele restaurants en terrasjes.

Olbia

Olbia is een van de belangrijkere Sardijnse havensteden gelegen aan de noordkant van het eiland. Deze stad is vooral bekend door haar prachtige smaragdkust ook wel genoemd ‘Costa Smeralda’. Olbia is een gezellig stad vol historie en cultuur. Je kunt heerlijk shoppen in de knusse winkeltjes. Vervolgens geniet je op een zonovergoten terras van de authentiek Sardijnse keuken. Hier kun je cultuur snuiven en ontspannen tegelijk.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl