Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijnvakantie

Wijnen proeven op het eiland!

Tijdens een vakantie naar Italië mag een wijntje zeker niet ontbreken. Italië staat onder andere bekend om de wijnen. Zo worden ook op het eiland Sardinië al honderden jaren druiven geteeld en wijnen geproduceerd. Door het vrijwel droge klimaat, was het destijds wel moeilijk voor de boeren om de druiven te telen. Maar door de jaren heen brachten volkeren zoals de Feniciërs en Romeinen druivensoorten mee die goed tegen de droogte konden. De verschillende druiventeelt zorgde uiteindelijk voor unieke druivensoorten. En dat maakt de wijnen op Sardinië tot vandaag erg bijzonder. Benieuwd geworden? Lees hieronder waar je je wijnvakantie heen kunt plannen!

Rood of Wit?

Op Sardinië zijn er zowel wijngaarden te vinden waar je rode als witte wijnen kunt proeven. De bekendste rode wijn die je zeker tijdens vakantie geproefd moet hebben is de Cannonau. De druivensoort groeit exclusief op Sardinië. Het is een fruitige rode wijn met kruidige tonen, heerlijk bij onder andere risotto en rood vlees.

Ben je meer een liefhebber van witte wijn? Dan is de Vermentino echt iets voor jou. Dit is een van de bekendste witte wijn op het eiland. De wijn is voornamelijk te vinden in het noordoosten van Sardinië. De fruitige wijn heeft een fris zuurtje die je laat denken aan citrusvruchten. De wijn is heerlijk bij een stukje vis of vers gefrituurde inktvisringen.

Op zoek naar een bijzondere wijn? De Carignano del Sulcis is een unieke druivensoort die je kunt vinden in de zuidelijke wijngaarden van Sulcis. De manier van teling en de groei van de druiven maakt deze soort uniek. De wijn is vol van smaak met een fruitig tintje. Tijdens een diner met rood vlees is de wijn ideaal!

Waar kun je het beste verblijven?

Tijdens een wijnvakantie op Sardinië wil je natuurlijk wel een goede vakantiebestemming vinden waar je je ideaal kunt vestigen vlakbij wijnstreken of -gaarden. Kies bijvoorbeeld voor een agriturismo als accommodatie! Dit is een agrarische accommodatie die soms nog steeds een boerderij in werking is. Vaak liggen er al wijngaarden naast de agriturismo waar, je raad het al, wijnen worden geproduceerd. Daarnaast kunnen er nog meer biologische producten geproduceerd worden door de eigenaren, zoals kazen, vleeswaren en honing.

Sardinië staat eigenlijk pas sinds 20 jaar bekend om zijn wijnen. Toch kom je er snel achter tijdens je verblijf op het eiland dat dat niet zo gek is. Je kunt de wijnen zien als een soort geheim van Sardinië. Om de meeste wijnen van Sardinië te kunnen proeven tijdens je wijnvakantie is het vooral aan te bevelen om je te vestigen in het noordoosten of het zuiden. Zie hier het aanbod op onze website!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl