Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Geschiedenis

Sardinië kent een bewogen en lange geschiedenis. Door de ligging van het eiland in de Middellandse Zee werd het een gemakkelijke prooi voor veroveraars. Vandaar dat Sardinië door veel verschillende landen en culturen werd overheerst. Hierdoor kent het eiland ook een karakteristiek uiterlijk: een mix van allerlei culturen en bouwstijlen door elkaar heen.

Prehistorie

In de Prehistorie werd Sardinië al bewoond door stammen. Waarschijnlijk ontdekten zij het eiland omdat Sardinië toentertijd nog vast zat aan een ander stuk land. Ze bouwden tombes en speciale torens, ook wel Nuraghi genoemd. Deze torens kun je bewonderen op het eiland. De bekendste en grootste stad waar de torens dichtbij liggen is Alghero.

Overheersingen

De Romeinen en Arabieren zijn slechts twee voorbeelden uit een lange rij van overheersers die Sardinië heeft gekend. Elke overheerser nam zijn eigen cultuur mee en droeg ook bij aan de bouw van gebouwen. Hierdoor zijn er meerdere bouwstijlen te vinden op het eiland. Ook zijn sommige tradities nog overgenomen van overheersende culturen. Zo zijn de bekende zoetige hapjes op het eiland nog een overblijfsel van de Arabische cultuur.

Italiaanse macht

Tot de 19e eeuw hoorde Sardinië steeds ergens anders bij door de overheersingen. Pas in de 19e eeuw viel het eiland officieel onder Italië. Sindsdien is Italiaans ook de officiële taal van het eiland. Het eiland kent ook nog steeds hun traditionele taal, maar deze taal wordt vooral gebruikt in de muziek.

Sardinië bloeit op

Onder de dictatuur van Mussolini bloeide het eiland op. Hij probeerde de economische situatie van het eiland te versterken. Om de situatie te verbeteren, werden er stukken land drooggelegd voor landbouw en werden er mijnen gebouwd. Met de handel van de buit in de mijnen kon Sardinië geld verdienen. Tijdens de Wereldoorlogen verzwakte de interesse in het eiland en maakte het eiland een dieptepunt mee qua handel. Na de oorlog kwamen er steeds meer toeristen naar Sardinië, die het eiland kwamen ontdekken. Uiteindelijk zorgde het toerisme ervoor dat de economische situatie van Sardinië verbeterde.

Sardinië kent dus een mix van culturen en bouwstijlen en dat zorgt voor een gevarieerd landschap. Elke stad heeft hierdoor zijn eigen charme en sfeer. 

Populaire bestemmingen

Agriturismo Irghitula - Sardinië.nl
9

Agriturismo Irghitula

Olbia, Noorden

  • Panoramisch zwembad
  • Uitgebreid ontbijt
  • Sardijnse avonden

Op agriturismo Irghitula duik je in het panoramische zwembad na een uitgebreid ontbijt. 's Avonds schuif je aan voor de Sardijnse specialiteiten!

Il Muto di Gallura - Sardinië.nl
9

Il Muto di Gallura

Tempio Pausania, Noorden

  • Werkzame boerderij
  • Restaurant
  • Excursies

Op agriturismo Il Muto di Gallura kun je zowel van het landleven als van de wellness genieten. Doe mee aan een excursie of geniet van het eten!

Rey Beach Club Costa Rei - Sardinië.nl
8,3

Rey Beach Club Costa Rei

Villasimius, Costa Rei, Zuiden

  • Aan de Costa Rei
  • Hagelwit strand met ligstoelen
  • Zwembad met kinderbad

Vakantiepark Rey Beach Club is een plek waar je verzekerd bent van een zonovergoten vakantie vol waterpret. Kies jij voor het strand of zwembad?

Sardinië.nl