Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ervaar de Sardijnse cultuur in een museum!

De bijzondere muurschilderingen, goed bewaard gebleven gebouwen en de mooi versierde gevels maken van Sardinië een groot openlucht museum! Overal waar je kijkt of loopt is het mooi. Het veelzijdige eiland is niet alleen prachtig van buiten, maar ook rijk aan bijzondere musea. Laat je meenemen in de wereld van de weefkunst of kom alles te weten over de Sardijnse klederdracht in het museum van demonische maskers. Kun je niet wachten om cultuur te snuiven op Sardinië? Reis dan mee en kom achter de best bewaard gebleven geheimen van het eiland.

Bewonder mysterieuze maskers in Mamoiada

Sardinië is een eiland vol met rituelen en kleurrijke festivals. Reis mee naar het kleine stadje Mamoiada en kom alles te weten over deze bijzondere tradities. Hier vind je Museo delle Maschere Mediterranee, het maskermuseum! Koop een ticket voor maar €5,- euro en begin je bezoek met een een filmpje. Deze video neemt je helemaal mee in de Sardijnse cultuur. Na het filmpje is het tijd voor de rondleiding. Een van de enthousiaste gidsen staat te popelen om je alle ins en outs over de Sardijnse cultuur te vertellen. Wandel door de verschillende ruimtes en bewonder de traditionele kostuums en mysterieuze maskers. Ben je ook zo benieuwd naar het welbekende stierenmasker van Ottana?

Museum van de maskers
Afbeelding van cogitosergiosum via Pixabay

Weefkunst op de heuvels van Castelsardo

Een heuvelachtige weg langs de azuurblauwe zee brengt je naar een middeleeuws kasteel in Castelsardo. Ooit woonde hier de familie Doria van Genua. Tegenwoordig is het een van de meest bezochte musea op Sardinië, het museum van weefkunst. Hier kun je een collectie handgemaakte producten bewonderen. Van rietenmanden tot aan gevlochten tassen van dwergpal en stro. Je vindt het hier allemaal! Al deze manden en andere voorwerpen werden gebruikt door de Sardijnen. Wandel langs de handgemaakte accessoires en spreek gerust een medewerker aan. De medewerkers vertellen je maar al te graag alles over deze prachtige voorwerpen. Wil je na je bezoek aan dit museum het liefst een rietenmand of tas mee naar huis nemen? Dan heb ik goed nieuws! Op de weg naar het museum vind je nog steeds mandenmakers. Voor hun huis maken ze de mooiste manden voor je. Een leuker souvenir kan bijna niet!

Museum van de weefkunst in Castelsardo
Foto van Dušan veverkolog via Unsplash

Kruip in de huid van een Archeoloog

Ben je een echte cultuurliefhebber of blader je maar al te graag in geschiedenisboeken? Dan is Museo Archeologico Nazionale dé plek voor jou! In de bruisende hoofdstad van Sardinië kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van het Italiaanse eiland. Ga even terug in de tijd en beeld je in hoe het vroeger was. De archeologische vondsten vertellen je hoe het leven er in de bronstijd uitzag. Laat je rondleiden of ontdek zelf alles over dit tijdperk. Na afloop ga je natuurlijk nog even Cagliari in. Neem plaats op een van de vele terrasjes en sluit je dag af met een Malloreddus. Een heerlijke Sardijnse gnocchi, smullen maar!

Archeologisch museum in Sardinië
Foto van Brett Jordan via Unsplash

De mooiste kunstwerken in Nuoro

Kijk je het liefst de hele dag naar mooie schilderijen en kunstwerken? Neem dan eens een kijkje in Museo Dell’Arte Di Nuoro. Hier vind je vier verdiepingen vol met de mooiste kunstwerken. Begin op de bovenste etage bij de kunst uit de negentiende eeuw en daal steeds verder af. Met een beetje geluk kun je ook deelnemen aan een van de fascinerende workshops. Nieuwsgierig naar het werk van Antonio Ballero of Mario Delitala? Bezoek dan een van de tentoonstellingen. Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriete kunstenaar. Het wordt een artistieke vakantie!

Kunstwerken in Nuoro
Foto van wei zhu via Pixabay

Welk museum wil jij het liefst bezoeken tijdens je verblijf op Sardinië? Het museum van weefkunst of Museo Dell’Arte Di Nuoro? Zet hier de eerste stap en boek een verblijf op het Italiaanse eiland.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sardinië.nl