Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De top 4 bezienswaardigheden op Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië staat altijd al bekend om haar prachtige kustlijn, verborgen baaien met kristalhelder water en hagelwitte stranden. Maar er is hier natuurlijk veel meer te doen! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan hoge bergen, prehistorische sites, cultuurrijke steden en ga zo maar door! Het is dan ook niet verwonderlijk, dat dit land al jaren een toeristische trekpleister is. Zodra je zelf Sardinië bezoekt dan moet je deze top 4 in ieder geval in je to do’s meenemen! Benieuwd naar de top 4? lees gezellig mee.

Het mysterie van Su Naraxi di Barumini

Overal op Sardinië vind je wel iets van nuraghi. Dit zijn mysterieuze gebouwen, die zo’n 3000 tot 800 jaar voor Christus zijn gebouwd. Su Naraxi di Barumini is de enige werelderfgoedsite op Sardinië. Hierdoor is het direct ook de bekendste nuraghe. Het unieke hieraan is dat deze mysterieuze gebouwen alleen op Sardinië voor komen. Vandaar dat de Su Naraxi di Barumini zeker in de top 4 thuishoort!

Foto van Jürgen Scheeff via Unsplash

De wandelschoenen aan voor de Gorropu Kloof

Een van Europa’s diepste kloven heet ook wel de ‘Gola di Gorropu’ of de ‘Gorropu Kloof’. Hier zijn de steile wanden wel 500 meter hoog. Je hebt daarom ook verschillende soorten wandelroutes richting de kloof. Tijdens het wandelen, kan er verkoeling gezocht worden in een van de kleine meertjes in de kloof. Hiernaast kan je weer op kracht komen bij de drinkstops! En als klap op de vuurpijl maak je hier de beste vakantiekiekjes! Een echt bijzonder uitstapje dat een plek verdient in de top 4.

Foto van MemoryCatcher via Pixabay

Old school in Sassari

Een bezoekje aan de tweede grootste stad van Sardinië mag je niet missen. Je moet in Sassari even door de minder aantrekkelijke appartementsgebouwen heen kijken, want zodra je in het oude centrum aankomt, ontdek je een hele andere kant van Sassari. Je ziet hier brede boulevards, vele soorten palazzo’s, kleine kerken en middeleeuwse straatjes. Het zal je hier gegarandeerd bekoren! Dit stadje zit uiteindelijk ondanks zijn old school stijl vol met leven! Dit komt merendeels door de universiteit die er gevestigd is.

Foto van Jürgen Scheeff via Unsplash

Het hart van Sardinië

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari en dit is ook wel een van de grotere steden van het eiland. In deze stad vind je de overblijfselen van een versterkte burcht, waaronder de rijke lui vroeger woonden. Dichter bij de haven vind je vooral volksbuurten. Deze stad is flink aangevallen tijdens de 2e wereldoorlog en is nooit volledig opgeknapt. Je kan hier dan ook nog steeds het amfitheater, een leuke overdekte markt en een kathedraal aanschouwen. Een echte schattenstad op Sardinië!

Foto van Filiz Elaerts via Unsplash

Welke bezienswaardigheid op Sardinië wil jij bezoeken?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sardinië.nl