Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De must-sees van de bruisende hoofdstad Cagliari!

Als je een bezoek brengt aan Sardinië kan een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet missen. Achter de oude stadsmuren van deze schilderachtige stad is er altijd iets te beleven. In Cagliari raak je niet uitgekeken. Keer op keer ontdek je weer iets nieuws. Kom alles te weten over het historische verleden in het oude stadscentrum of neem plaats op een terrasje aan de haven. Neem een kijkje in het Romeinse Amfitheater of bezoek het Nationaal Archeologisch Museum. Deze bruisende stad zit vol met verrassingen. Wil je zeker weten dat je niks mist tijdens je bezoek aan Cagliari? Lees dan zeker even mee. Wij vertellen je alles over de leukste bezienswaardigheden van deze bruisende hoofdstad!

1. Bezoek het Romeinse Amfitheater

Zodra je door de oude stadsmuren loopt, zie je het Amfitheater al liggen. Ooit werden hier gladiatorengevechten georganiseerd. Nu kun je hier muziekshows bijwonen. Loop over de overblijfselen van de tribune en beeld je in hoe het er eeuwen geleden uitzag. Dit is het belangrijkste Romeinse overblijfsel van Cagliari. Ben je een echte cultuurliefhebber? Laat je dan rondleiden en kom alles te weten over de geschiedenis van deze stad!

Leuke bezienswaardigheid Romeinse Amfitheater
Foto van Stephanie Albert via Pixabay

2. Neem een kijkje in de Santa Maria kathedraal

De kathedraal van Cagliari wordt omringd door groene bomen. Je ziet de koepel al in de verte staan. Bewonder de schitterende buitenkant en ga vervolgens naar binnen om de Catalaans-Aragonese invloeden te ontdekken. Kijk vooral omhoog naar al het moois. Je vindt hier een drieluik van paus Celement VII en het mausoleum van Martin I. Wat een prachtige kunstwerken. Loop rond en steek een kaarsje op voor je dierbaren. Een bijzondere ervaring!

De must-sees Santa Maria Kathedraal
Foto van Stephanie Albert via Pixabay

3. Wandel door de Botanische tuin!

Kan je geen genoeg krijgen van de natuur? Trek dan je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur van de Botanische Tuin! Dit is een van de bekendste tuinen van Italië. Wandel langs meer dan 2000 verschillende plantensoorten uit de hele wereld. Het voelt net of je door een kunstwerk wandelt. Bij elke stap die je zet, zie je weer een bijzondere plant, een mooie olijfboom of een kleurrijke bloem. Rust af en toe uit op een bankje en hoor de vogels fluiten.

De Must-sees, de botanische tuin
Foto van Dar1930 van Pixabay

4. Duik in het verleden bij het Nationaal Archeologisch Museum

Duik in het verleden van de hoofdstad door een bezoek te brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum. Archeologische vondsten vertellen je alles over het verleden van de Italianen. Begin je bezoek op de bovenste verdieping in het Nuraghische tijdperk en volg de tijdlijn door steeds een etage omlaag te gaan. Eindig je avontuur in het Byzantijnse tijdperk. Bewonder de prachtige vondsten uit de verschillende tijdperken en laat je informeren door de enthousiaste medewerkers.

Opduikingen in de Archeologie
Foto van Hulki Okan Tabak via Unsplash

5. Flamingo’s spotten op Poetto Beach

Na een dag door de stad struinen is er toch niks fijner dan relaxen op het strand? Bezoek het zandstrand van Poetto. Huur een strandbedje, trek je zwemkleding aan en neem een verfrissende duik. Ook is het hier heerlijk vertoeven op een ligbedje met je voeten in het warme zand. Klap je parasol open en lees je favoriete boek. Struin over de lange boulevard en bestel een lekker drankje bij een van de vele strandbars. Als je goed kijkt, zie je in de verte roze flamingo’s lopen. Deze leven namelijk in het naastgelegen moerasgebied: Stagno di Montargius. Hoe bijzonder is dat! Neem je verrekijker mee en spot deze roze diersoort.

De must-sees poetto beach
Foto van Juli Kosolapova via Unsplash

6. Een panoramisch uitzicht vanaf de Olifantentoren

Het maakt niet uit waar je loopt, overal in de stad zie je de Olifantentoren. Deze hoge toren is het symbool van Cagliari. Loop door de deuren van de oude stadspoort, langs oude gevels en bewonder de olifantentoren. Klim omhoog in deze uitkijktoren uit de veertiende eeuw. Vanaf het hoogste punt heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de schitterende haven. Durf jij omhoog te klimmen?

Mooi uitzicht vanaf de olifantentoren
Foto van Jürgen Scheeff via Unsplash

Wil jij het liefst vandaag nog naar Sardinië reizen? Bekijk dan hier onze accommodaties!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sardinië.nl