Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Welke koffer kun jij het beste meenemen op reis?

Ga je op reis en zoek je een goede koffer? Of je nu een week weggaat of een maand, lees verder welke koffer voor welk gewicht bij jou past!

Wat zijn de beste koffers voor 10 kg, 20 kg en 30 kg bagage?

Wanneer je op reis gaat neem je bagage mee. Voor een weekend weg zal de hoeveelheid minder zijn dan wanneer je een lange reis gaat maken. Hierbij is het verstandig om een goed passende koffer te hebben. Dit is meteen de reden waarom veel reizigers meerdere koffers hebben. Van de ideale koffer voor een weekend weg, tot koffers voor een week vakantie en koffers voor lange reizen. Maar welke koffer moet je kopen? Allereerst is het een goede tip om te profiteren van aanbiedingen aangezien koffers aardig prijzig kunnen zijn. Daarnaast wil je wel een goede koffer kopen; met slimme formaten, wieltjes eronder en een stevige sluiting. Lees in dit artikel wat de beste koffers voor 10 kg, 20 kg en 30 kg bagage zijn.

Foto via Unsplash

Koffer kg naar liter

Onderstaand lijstje geeft bij benadering kg naar liter weer. Uiteraard speelt het gewicht en de omvang van de bagage een rol in hoeveel er uiteindelijk in past.

  • 10 kg = 25-50 liter
  • 20 kg = 75-95 liter
  • 30 kg = 120+ liter

Beste koffers voor 10 kg bagage

Voor een weekend weg kun je kijken naar handbagage koffer aanbiedingen. Met koffers van 25-50 liter zijn deze geschikt voor ongeveer 10 kg aan bagage. Ze zijn er in meerdere formaten, je kunt daardoor een formaat kiezen dat past bij jouw bagage. De meeste van de 10 kg koffers zijn 55 cm hoog maar er zijn ook koffers die handig zijn om een laptop in mee te nemen. Ook zijn er koffers waar een kindje op kan rijden, dit is ideaal voor ouders die met kinderen op reis gaan. De normale prijzen van handbagage koffers beginnen vanaf ongeveer 60 euro. Het is aan te raden om een koffer aanbieding te vinden. Je kunt dan goedkope koffers vanaf zo’n 50 euro kopen.

Foto via Unsplash

Welke koffer voor 20 kg bagage?

De categorie 20 kg koffers is opgedeeld in 15-20 kg en 20+ kg. In theorie zou je voor iedere week weg ongeveer 5 kg bij de gewenste capaciteit van de koffer op kunnen tellen. Stel je begint met de koffer voor 10 kg, als je dan 2-3 weken weg gaat, is een koffer van 15 – 20 kg geschikt. Dit is een koffer van ongeveer 75-95 liter. Ga je langer dan 3 weken weg, dan kies je een koffer met een capaciteit van 20+ kg en met een inhoud van meer dan 95 liter. Welke koffer voor 20 kg bagage? Deze koffers zijn ongeveer 70 cm hoog. Ze zijn er ook van 75 cm hoog. Koop je een koffer voor een lange reis? Dan zijn de koffers ongeveer 77 tot 81 centimeter hoog.

Foto via Unsplash

Welke koffer voor 25 kg?

Als je voor 25 kg een koffer zoekt, dan kom je in koffers van minimaal 95 liter uit. De inhoud loopt op tot zo 115 liter in dit segment. Bij dit formaat koffer loopt het gewicht van de koffer ook aardig op. Dit zit bijvoorbeeld rond de 5 kg. Verder is het type wielen belangrijk, ideaal zijn roterende wielen zodat de koffer makkelijk te verplaatsen is. Garantie die fabrikanten geven gaat tot 5 of zelfs 10 jaar! Prijzen voor dit soort koffers lopen in de honderden euro’s. Een lange garantieperiode hebben is dus wel een voordeel bij deze koffers kopen. Met een koffer aanbieding kan de prijs bovendien nog net wat lager zijn.

Foto via Unsplash

Welke koffer voor 30 kg bagage?

Een XL koffer is er voor 30 kg bagage. Dit is enorm veel en daarbij wordt de constructie van de koffer en de hardheid van de schaal iets om extra op te letten. Let verder op de indeling van de koffer. Met een kleine koffer is één vak voldoende, maar voor grote koffers kan dit je bagage enorm in de war brengen. Meerdere vakken zal fijn zijn.

Foto via Unsplash

Kofferset kopen

Als je een koffer gaat kopen, kijk dan altijd voor koffersets. Hiermee koop je bijvoorbeeld een kleine koffer voor handbagage, een middelgrote koffer voor een week weg en een grote koffer voor twee tot drie weken vakantie. Zoek je een XL koffer voor 30 kg of meer, dan zit dit vaak niet in een standaard set. Zoals genoemd let je dan ook op andere dingen en is dit een specialistische aankoop. Als je niet weet welk merk je moet kiezen, informeer dan bij de winkel. Tot de beste merken behoren Samsonite, Travelite, TravelZ en Decent. Een goede koffer is een investering en biedt veel reisplezier. Laat je dus goed informeren, neem je tijd bij het kopen ervan en profiteer van een goede aanbieding.

Wat voor een koffer neem jij mee op reis?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl