Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Typisch Sardijns

Een prachtig eiland met zonovergoten zandstranden en azuurblauw water. Officieel is Sardinië een Italiaans eiland. Hierdoor zou je verwachten dat als je naar Sardinië op vakantie gaat, je ook vele Italiaanse kenmerken terug zal zien. Maar het leven op Sardinië is een hele wereld apart. Als je naar Sardinië gaat, is het handig om te weten wat nou typisch Sardijns is!

Mensen en landschap

Sardinië kenmerkt zich met een adembenemend landschap. Het eiland is de laatste jaren wel meer toeristisch geworden, maar alsnog kom je in een oase van natuur en rust terecht. Vele eilandjes rondom Sardinië worden nog steeds gebruikt door lokale boeren voor hun vee. Het leuke is dat de bewoners van Sardinië ook vooral lokale producten gebruiken. Ze kiezen bijvoorbeeld sneller voor een gezondere vis dan een stuk vlees en ze drinken voornamelijk geitenmelk van hun eigen vee, dat tevens ontstekingsremmend werkt en tegen verschillende ziektes beschermt. Door de gezonde levensstijl en de onaangetaste natuur is het ook niet gek dat Sardinië tot een van de gezondste gebieden ter wereld behoort.

Tip: ben je hier op vakantie, neem de gezonde levensstijl dan over en ervaar hoe de Sardijnen echt leven! Als je een beetje Italiaans spreekt of kan verstaan, kijk er dan niet gek van op dat je de taal niet verstaat! In Sardinië spreken veel mensen Sardijns, dat veel woorden van het Latijn kent.

Foto via Pixabay

Tradities van Sardinië

Doordat Sardinië een wereld op zichzelf is, zijn de eeuwenoude tradities goed bewaard gebleven. Ze bewoners zijn erg trots op hun cultuur en folklore en dat zie je overal terug. Er worden vaak religieuze en seculiere feesten georganiseerd met het doel om samen met elkaar te zijn en om te laten zien hoe trots ze zijn op hun culturele identiteit. Pasen, carnaval, het feest Sant’Antioco, de Internationale Folkloreweek, de viering van de Heilige Petrus en vele muziekfestivals – het unieke is dat de bewoners tijdens deze feestdagen de Sardijnse klederdracht weer uit de kast halen!

Foto via Pixabay

Sardijnse keuken

Natuurlijk kan je in Sardinië een heerlijke Italiaanse pizza of pasta eten. Maar Sardinië heeft ook een eigen keuken, de Sardijnse keuken! Vanwege de vele boeren en hun vee, worden er veel eigen producten in de keuken gebruikt. Ingrediënten zoals schaap, geitenkaas, geitenmelk, honing, wild en orgaanvlees zie je veel terugkomen. Ook heeft Sardinië hun eigen brood, Pane Carasau – flinterdun brood dat een beetje lijkt op pannenkoeken, maar heerlijk!

En natuurlijk ook de Sardientjes, die niet voor niets vernoemd zijn naar Sardinië! Maar ook een aanrader is om te bestellen, is Fregola pasta. Een typisch Sardijnse specialiteit dat gemaakt wordt van harde tarwegries en saffraan, echt genieten! Bestel hierbij ook een groot glas wijn, vooral de authentieke Sardijnse Vernaccia uit Oristano.

Typisch Sardijns - Sardientjes

Foto via Pexels

Geniet van de ongerepte natuur en het typisch Sardijnse leven! Bekijk hier het volledige aanbod in Sardinië.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl