Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor een vakantie op Sardinië

Sardinië ligt midden in de Tyrreense zee en is te bereiken vanaf verschillende plekken op het vasteland. In Italië gaan er veerboten vanuit Genua en Napels, en ook vanaf het eiland Sicilië is Sardinië te bereiken. Sardinië heeft zo zijn eigen cultuur en keuken, omdat het zich los van het vasteland heeft ontwikkeld. Op het eiland zijn zowel grote havensteden als kleinere dorpjes te vinden en het beschikt over paradijselijke stranden. Wat moet je doen, proeven en zien als je op Sardinië bent? Ik geef tips!

Steden

Het eiland heeft een aantal grotere steden, zoals Alghero en Cagliari. Alghero is een havenstad in het noorden, waar je de grotten van Neptunus en de kleurrijke dom zeker niet mag missen. Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt zuidelijker. Hier heb je vanuit het historische centrum een prachtig uitzicht op zee. Ook de kleinere plaatsen als het middeleeuwse Castelsardo en de kustplaats Porto Pozzo bieden mooie daguitstapjes. De Maddalena archipel in het noorden is een groep van 62 eilanden, waarvan 7 grotere. Deze eilanden zijn een populaire bestemming voor zeilers, de stranden geven de indruk dat je in een paradijselijk oord bent beland. En dat gewoon in Europa!

cagliari

De Sardijnse keuken

Een belangrijk product voor Sardinië is vis. Een heerlijk fris zomers gerecht is Aragosta Arrosta, ofwel geroosterde kreeft. Ook de Cassùla is een bekend visgerecht op Sardinië, een pikante soep waarin wel 10 verschillende soorten vis zit. Verder wordt er veel pasta gegeten, met de lokaal geteelde groenten als tuinbonen, tomaten, aubergines en artisjokken. Het Sardijnse brood heeft de naam carta di musica, ofwel bladmuziek omdat het een flinterdun brood is. Dit wordt vaak geserveerd met olijfolie en tomaten. De zoetekauw zit ook wel goed op Sardinië: het eiland staat bekend om de vele koekjes op basis van amandelen. Probeer bijvoorbeeld eens ciambelle, een zoet koekje met marmelade in het midden.

ciambelle

Stranden

Voor een strandvakantie is Sardinië de ideale bestemming. Zoals eerder genoemd zijn de stranden op de eilanden van de Maddalena archipel paradijselijk en ideaal voor liefhebbers van watersport. Voor wat ruwere, ongerepte stranden zoek je de Golfo di Orosei aan de oostkust op. Aan de westkust zijn de mooiste stranden te vinden bij de golf van Oristano.

spiaggia rosa

Deze zomer ook Sardinië ontdekken? Bekijk ons aanbod hier.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl