Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met kinderen

Op vakantie met het hele gezin

Met kinderen naar Sardinië? Dan is het natuurlijk fijn om op een plek te overnachten die kindvriendelijk is. Vaak is een zwembad al genoeg, maar op een camping is er vaak ook een animatieprogramma en een speeltuin. Ook is het fijn om te weten of er kinderbedjes en stoeltjes gehuurd kunnen worden en of er een apart zwembad voor de kleinsten aanwezig is.

Agriturismo

Bij sommige agriturismo’s is er een zwembad aanwezig voor verkoeling en waterplezier. Niet getreurd als dat er niet is, er is een ander groot voordeel voor de kinderen aan overnachten op een agriturismo. Vaak worden er namelijk dieren gehouden op de boerderij, en de gasten mogen nog wel eens helpen met het voeren. Als er naar wordt gevraagd, is er bij veel agriturismo’s ook wel een kinderbedje en stoeltje te krijgen.

Kleinschalig

Op kleinschalige bestemmingen of campings is er vaak een zwembad, en eventueel zelfs een paar keer in de week animatie. Meestal zijn deze plekken echter wel ingericht op rustige vakanties, dus verwacht geen grote avondshow maar bijvoorbeeld wel een uurtje knutselen.

Vakantiepark of Camping

Op de grotere vakantieparken en campings vind je meestal alles wat een kinderhartje begeert. Denk aan een apart kinderbad, uitgebreide animatie, een speeltuin en het makkelijk huren van een kinderbedje, -badje en -stoeltje. Met de animatie kunnen de activiteiten uiteenlopen van knutselen en minidisco tot aquagym, sporttoernooitjes en speurtochten.

Wat ook leuk is, is dat steeds meer campings tegenwoordig ook Glamping accommodaties aanbieden. Zo kun je met het hele gezin cool overnachten in een bungalowtent of lodgesuite!

Bovendien kun je bij een grotere camping of vakantiepark altijd terecht bij de receptie mocht er iets misgaan. Zij helpen je verder om de dokter, of in de ergste gevallen het ziekenhuis, zo snel mogelijk te bereiken. Of je kunt informeren over tours, pretparken, taxi’s of bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde strand.

Kindvriendelijke bestemmingen

Sardinië.nl