Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het vliegtuig

Vliegend naar Sardinië!

Met het vliegtuig naar Sardinië op vakantie is een goede optie, dan ben je er lekker snel. Met de auto naar Sardinië kost je namelijk ook wat extra tijd door de veerboot. Sardinië heeft vijf vliegvelden, waarvan er drie internationale vluchten aanbieden. De drie vliegvelden liggen verspreid over het eiland, zodat toeristen gemakkelijk op het vliegveld kunnen vliegen die het dichtst bij hun bestemming ligt. De prijzen zijn over het algemeen gelijk, alleen vliegen er verschillende maatschappijen. Een fly & drive kan ook een goede optie zijn. Ryanair en KLM vliegen veel naar Sardinië. Is je KLM vlucht vertraagd of je Ryanair vlucht geannuleerd? Kijk dan op de website van Aviclaim of je recht hebt op compensatie!

Cagliari International Airport Elmas

Het vliegveld van Cagliari ligt in het zuiden van Sardinië. Dit vliegveld is redelijk modern en beschikt over WiFi en fijne lounges voor als je even moet wachten. Je kan je bagage kwijt in speciale kluizen. Er vliegen zowel directe vluchten als indirecte vluchten naar Cagliari. Vanaf Amsterdam is KLM de enige maatschappij die zonder tussenstops vliegt. Deze vlucht doet er ongeveer twee en een half uur over. Vanaf Eindhoven vliegt alleen KLM naar Cagliari, maar wel met tussenstops. In België en Duitsland vliegen er meer maatschappijen naar Cagliari toe, zoals Ryanair en Germanwings.

Alghero Airport

Alghero ligt in het noordwesten van Sardinië. Het vliegveld heeft niet veel voorzieningen, maar er vliegen vooral lowbudget-maatschappijen naartoe. Vanuit Amsterdam en Eindhoven vliegen er alleen vluchten met een tussenstop naar Alghero toe, maar dit is nog niet zo slecht als het lijkt. Er is bijvoorbeeld al een vlucht die binnen drie en een halfuur naar Sardinië vliegt met een korte tussenstop. Vaak kan het je veel geld schelen om een tussenstop-vlucht te nemen. Alitalia is een luchtvaartmaatschappij die voordelig vluchten aanbiedt met korte tussenstops.

Olbia Costa Smeralda Airport

Dit vliegveld ligt in het oosten van Sardinië. De meeste voorzieningen, zoals WiFi en kluisjes, heeft dit vliegveld wel. Vanaf Amsterdam vliegen EasyJet en Transavia met directe vluchten naar Olbia. De prijzen liggen ongeveer rondom de 250 euro, maar dit schommelt heel erg. Vanaf Eindhoven vliegen er geen directe vluchten naar Olbia. Ook luchthavens in België en Duitsland, zoals Brussel, Keulen en Düsseldorf vliegen naar Olbia Airport, waarvan alleen Keulen geen directe vluchten aanbiedt.

Kortom, Cagliari Aiport, Alghero Airport en Olbia Airport zijn de drie mogelijke luchthavens om op te vliegen. Hiervan is Cagliari het meest modern. Benieuwd hoe je van de luchthaven het gemakkelijkst naar het stadscentrum kan komen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl