Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sassari is een studentenstad in het noorden van Sardinië. Het ligt niet ver van de kust en dicht bij de andere grote stad Alghero. Dit maakt het een fijne plek om je vakantie door te brengen, want er is veel te doen in de omgeving en in de stad zelf. Zoals altijd in Italiaanse studentensteden kun je ook voor een paar euro goede pizza’s krijgen en zijn er gezellige cafés.

Piazza d’Italia

Het plein Piazza d’Italia vormt het centrum van de stad. Aan dit plein zijn na de eenwording van Italië gemeentekantoren gebouwd. Of beter gezegd; paleizen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het neogotische palazzo Giordano Apostoli. Het is een groot plein waar je genietend van de zon over kunt struinen, of kunt neerploffen op één van de terrasjes. Probeer eens het typisch Sardijnse likeurtje Mirto, gemaakt van een kruid dat veel groeit op het eiland.

Paleizen

Behalve op het Piazza d’Italia staan in Sassari nog meer paleizen om te bewonderen. Dan wordt je altijd even teruggebracht naar een andere tijd, de tijd van de aristocratie. Bezoek zeker het palazzo Ducale, het palazzo dell’Insinuazione en het castello Aragonese. Iets buiten de stad ligt het prachtige park di Monserrato. Dit is in de 19e eeuw aangelegd en biedt een oase van rust om even lekker te picknicken of wandelen.

Sardinië.nl