Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ooit was het een slaperig vissersdorpje, maar het is uitgegroeid tot een belangrijke vakantiebestemming: San Teodoro! De stad ligt op slechts 25 km afstand van Olbia en is dus makkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld. Ook via de ferry-haven, waar veerboten van het vasteland aankomen, is San Teodoro goed te bereiken.

Strandenparadijs

De grote aantrekkingskracht van San Teodoro ligt in het feit dat er maar liefst 18 stranden en ontelbare baaien in de omgeving te vinden zijn. Het bekendste strand, La Cinta, ligt op loopafstand van het centrum van San Teodoro. Het schitterende witte zandstrand heeft een lengte van ruim 5 kilometer en is zeer geliefd bij jongeren en gezinnen met kinderen.

Achter het strand van La Cinta bevindt zich de Stagno di San Teodoro, een moerasachtige lagune met bijzondere flora en fauna. Met een beetje geluk zijn hier zelfs roze flamingo’s te zien. Andere populaire stranden in de buurt zijn bijvoorbeeld Capo Coda di Cavallo, Lu Impostu, L’Isoledda en Cala Brandinchi. De zee bij al deze stranden is onwaarschijnlijk helder en heeft in de zomer een zeer aangename temperatuur. Voor de watersporters zijn surfplanken, zeilboten en duikuitrustingen te huur. Vanaf de meeste stranden heeft men een mooi uitzicht op de eilanden vlak voor de kust: Isola di Tavolara en Isola Molara.

Ongedwongen vakantie vieren

Het centrum van San Teodoro mag overdag misschien wat rustig lijken, ’s avonds komt het dorp tot leven. Er is een ruime keus aan bars, restaurants, pizzeria’s en nachtclubs. Tijdens het hoogseizoen wordt er elke avond een gezellige avondmarkt gehouden. Vanaf 20.00 uur is de dorpskern autovrij en is het heerlijk slenteren langs de kraampjes met lokale lekkernijen en handgemaakte sieraden. Ondanks het levendige toerisme heeft de stad wel haar oorspronkelijke charme weten te behouden. San Teodoro heeft een ruime keus aan accommodaties voor een heerlijke vakantie op Sardinië: hotels, campings, vakantiehuizen en appartementen.

Sardinië.nl