Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Palau vormt als het ware de toegang tot Sardinië in het noordoosten van het eiland. In de haven van Palau is het een gezellige drukte. Hier vertrekken de veerdiensten naar de Maddalena Archipel en Corsica en kunnen dagtochten met zeil- of motorboten geboekt worden. Ook zijn er gemotoriseerde rubberboten te huur om zelf de prachtige omgeving te verkennen.

Gezellig centrum

De moderne toeristenhaven trekt veel passanten op doorreis tijdens hun vakantie in de omgeving van Sardinië. Het historische centrum van Palau is een aangename plek om de avond door te brengen. Na een wandeling langs de vele winkeltjes met souvenirs, handwerk en (sport)kleding is er een ruime keus aan restaurants om te genieten van de lokale specialiteiten en verse vis. Tijdens de zomer zijn er regelmatig openluchtconcerten op het Piazza Due Palme, dan is het hele dorp op het plein te vinden!

Kust

De kust van Palau is grillig gevormd en de wind, die al eeuwenlang langs de rotsen waait, heeft hier artistieke vormen gecreëerd. De bekendste is de 122 meter hoge Roccia dell’Orso, de “Berenrots”. Deze rots, die hoog boven Palau uittorent, heeft onmiskenbaar de vorm van een beer. Vele toeristen genieten van het panoramische uitzicht vanaf dit punt en met name de zonsondergang is een waar spektakel.

In de 18e eeuw vormde de kustlijn een belangrijke verdedigingslinie voor vijandige invallen door onder meer Napoleon. Enkele forten, bijvoorbeeld Altura, zijn nog overgebleven uit deze tijd en te bezichtigen. De spoorwegen van Sardinië hebben een bijzondere treinverbinding ingesteld. De zogenaamde “Trenino Verde” vertrekt vanuit Palau en voert dwars door de dichte Mediterrane begroeiing, langs plaatsen waar geen auto kan komen. Op die manier kun je toch het ruige landschap bewonderen.

Surfparadijs

Veel toeristen brengen hun vakantie in dit deel van Sardinië door vanwege de uitgebreide watersportfaciliteiten. Hou je van surfen? Ga dan eens wat verderop naar Porto Pollo, het surfparadijs bij uitstek. Maar eigenlijk zijn vele stranden in de omgeving geschikt om te (kite)surfen, snorkelen, duiken of te zeilen.

Sardinië.nl