Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Orosei is één van de grootste havensteden aan de oostkust van Sardinië. Het begon allemaal in de tijd van de Romeinen, zoals bij veel Italiaanse steden het geval is. In de middeleeuwen maakten de Spanjaarden er tijdens hun bezetting een florerende havenplaats van. Maar de stad kende later slechtere tijden. In de 17e eeuw werd Orosei getroffen door vele ziekten en overvallen van piraten. Tot overmaat van ramp slibde ook nog de rivier dicht, zo werd de handel haast onmogelijk.

Weer opgebloeid

Gelukkig is Orosei tegenwoordig weer een levendige plaats en een geliefde bestemming voor toeristen op Sardinië. De stad ligt aan de monding van de rivier Cedrino en in dit zeer vruchtbare gebied wordt veel fruit, groente en olijven verbouwd. Op enkele honderden meters van de monding van de rivier staat de 13e eeuwse kerk Santa Maria del Mare. Elke laatste zondag in mei kun je een indrukwekkende processie van boten op de rivier komen bewonderen. Het is dan groot feest!

In het goed onderhouden, historische centrum staan ook nog enkele fraaie kerken uit de 17e en 18e eeuw. Een bijzonder leuk uitstapje voor het hele gezin is het Museum van “Don Nanni Guiso”. In dit op 1 januari 2000 geopende museum is een unieke verzameling van miniatuurtheatertjes te bewonderen. De edelman, die zijn naam heeft gegeven aan dit bijzondere museum, heeft deze verzameling opgebouwd vanaf zijn tiende levensjaar.

Geweldige stranden

De aanwezigheid van vele mooie stranden heeft zeker bijgedragen aan de ontwikkeling van Orosei tot toeristische bestemming. De meeste stranden in de regio zijn omringd door campings en hotels, maar hebben hun oorspronkelijke schoonheid behouden. Cala Liberotto, iets ten noorden van Orosei, is een van de belangrijkste toeristische plaatsen aan de oostkust van Sardinië. Fijne stranden zijn verder te vinden bij de Marina di Orosei, Mattanosa en Cala Ginepro.

Sardinië.nl