Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Nuoro is één van de grotere steden in het binnenland van Sardinië. Even weg van de kust, een ander deel van het eiland ontdekken. Dat kan zeker als je Nuoro bezoekt, op weg ernaartoe rijd je over heuvels en door dalen langs grote bergen. Een onwerkelijk panorama!

Aan de voet van de berg

En dan kom je aan in Nuoro, een heel ander gezicht. Het is echt een grote stad met natuurlijk grote pleinen vol terrasjes en vele kerken en paleizen. Vooral de Chiesa della Madonna delle Grazie is erg indrukwekkend. Maar nog veel beter zijn de restaurants hier, want dat is wel even wat anders dan aan de kust van Sardinië. In Nuoro proef je echt de smaken van het binnenland. Rondom de stad zie je het bergachtige landschap, want de stad ligt aan de voet van de Monte Ortobene.

Proef het binnenland

Het is dus een aanrader hier te genieten van een heerlijk diner. Vis zul je hier niet veel vinden, in de typische gerechten van deze regio zie je echt welke producten de herders vroeger ter beschikking hadden. Wat je echt moet proberen, is het gerecht Pane frattau. De basis voor dit gerecht is een heel dun brood, pane carasau, dat lang goed blijft en daardoor handig was voor de herders van het binnenland. Nu wordt er een soort pizza van gemaakt, met tomatensaus en een ei erbovenop. Verder zijn typische producten geitenkaas en ricotta, dus een pasta met deze kazen kun je zeker bestellen in Nuoro!

Sardinië.nl