Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Arbatax is een klein havenplaatsje aan de oostkust van Sardinië, ten zuiden van de golf van Orosei. Dit gebied staat bekend om de karakteristieke rode rotsen en de granietformaties. Deze zogenaamde “Rocce Rosse” bevinden zich naast de haven en worden veel bezocht tijdens de zomer. Tijdens het hoogseizoen worden hier ook vele internationale muziekfestivals gehouden!

Feest

De belangrijkste feesten van het dorp hebben een religieuze achtergrond. Zo is er het feest van Santa Lucia op 29 en 30 mei en dat van Sant’Anna op 26 juli. In het naseizoen op Sardinië? Dan is het feest van San Salvatore op 10 september leuk om bij te wonen. Arbatax is het eindpunt van het “groene treintje” waarmee een tocht gemaakt kan worden door de prachtige groene omgeving van dit gebied. Het natuurlijke landschap met de rode rotsen, de Mediterrane begroeiing, de omliggende heuvels en de heerlijke stranden maken dat Arbatax een zeer plezierige vakantiebestemming op Sardinië is.

To do aan de Oostkust

In de omgeving van Arbatax zijn leuke uitstapjes te maken en gezellige dorpjes te bezoeken. Lotzorai is een klein kustplaatsje dat bekend staat om het middeleeuwse fort: Castello di Medusa.

Tortoli is een dorp met een rijke historie, grotendeels te danken aan de bijzondere geografische positie precies tussen een groot meer en de Middellandse Zee. De invasie van Turkse piraten heeft in het verleden voor veel problemen gezorgd. Tegenwoordig staat Tortoli bekend om de grote visvangst en de productie van de beste Bottarga, een lokale specialiteit. Deze visspecialiteit ontstaat door de eitjes (kuit) van harder, tonijn of zelfs zwaardvis te zouten, tussen planken te persen en op een koele plaats te drogen. Bottarga wordt meestal in een stuk verkocht en geraspt over spaghetti met knoflook en olijfolie gestrooid.

Langs de kustweg ss.125 richting Cagliari bevinden zich meerdere mooie stranden. Volg bijvoorbeeld de wegwijzers naar het Spiaggia Orri en geniet van het prachtige kristalheldere water.

Sardinië.nl