Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sardinië: een perfecte vakantiebestemming!

Sardinië is een bestemming uit duizenden, van de rustige natuur tot mooie steden, het is er allemaal. Het is echt een perfecte bestemming. Je kunt je dagen vermaken met wandelingen over de stranden of Sardijnse specialiteiten uitproberen in de kustdorpjes. Dit is een eiland om een heerlijke, zelfs perfecte vakantie tegemoet te gaan. In dit blog vertel ik je de redenen waarom dit eiland zo bijzonder is!

Uitgestrekte kust en stranden

De kust van Sardinië is niet zoals anderen. Het is tegenstrijdig, aan de ene kant ruig vol met rotsen en klotsende golven. Maar aan de andere vind je alle de mooiste natuur en de rustigste plekjes in de baaitjes die overal te vinden. Veel van kustgebieden in Sardinië zijn natuurgebieden, bijvoorbeeld de Costa Smeralda in het noorden van het eiland. De zee is azuurblauw en kristalhelder, de zandstranden zijn wit met glinsteren in de zon. Het is een waar paradijs!
Costa Smeralda

Niet alleen de kust is prachtig, het binnenland moet je ook zeker niet overslaan. Talloze bloemen en planten kun je ontdekken op het eiland. Kleine plattelandsdorpjes en velden vol bloemen mag je echt niet missen!

Authentieke cultuur

Op veel plekken in Italië merk je veel moderne invloeden. De kleine, typische restaurantjes maken plaats voor luxe, grote restaurants. Steden worden gemoderniseerd en de authentieke cultuur en maatschappij verdwijnt bijna. Logisch, want dat gebeurt overal. Maar op Sardinië net iets langzamer. In de kleine dorpjes in het binnenland kun je uren dwalen door de ouderwets winkeltjes. Proef de Sardijnse specialiteiten die door de oude leden van families worden bereid. Maar vooral, ga het gesprek aan met de lokale bevolking, de eigenaar van een restaurantje en praat tot in de late uurtjes van de avond. De verhalen die zij kunnen vertellen over Sardinië, over de cultuur en geschiedenis zijn geweldig!

Sardinië baai boten zee

De combinatie van de ruige natuur en de gastvrije mensen maken Sardinië tot een perfecte vakantiebestemming!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl