Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sardinië als filmlocatie

Ook al is de winter nog niet officieel begonnen, toch voelt het wel al zo. Met het koude weer is het extra lekker om knus thuis op de bank te zitten onder een dekentje. Thee en een filmpje erbij en je avond of dag is compleet. Toch wel graag willen wegdromen bij beelden van een zonnig eiland? Met deze films op Sardinië weet je zeker dat je het zo weer warm krijgt.

filmlocatie op Sardinië

Foto via Pexels

Dochter en moeders

Een recente film, die zich afspeelt op Sardinië, is Figlia Mia. De zomerse film is bekroond met een Gouden Beer en kwam uit in mei 2018. Het verhaal gaat over een jong meisje dat opeens twee moeders blijkt te hebben. Het rustige leven dat Vittoria en haar moeder Tina leiden op Sardinië wordt verstoord wanneer het meisje ontdekt wie haar biologische moeder is. Een film waarin de band tussen moeder en dochter op een mooie manier verfilmd is.

Historisch drama

Deze film is een stuk ouder en kwam uit in 1977. Het was de film waarmee Paolo en Vittorio Taviani de Gouden Palm en de Fipresci-prijs wisten binnen te halen op het filmfestival in Cannes. Padre Padrone is een historisch drama over een jongen die zich probeert te verzetten tegen de autoriteit van zijn vader. Het verhaal speelt zich af op het platteland van Sardinië in de jaren 40 en je ziet Gavino opgroeien. Tijdens de eerste helft van de film zit je misschien nog wat ongemakkelijk op de bank te kijken, maar blijf vooral doorkijken. In de tweede helft ontwikkelt de film zich namelijk tot een mooi drama en laat krachtig het Italiaanse neorealisme zien.  

Mooie vlinders

Ook deze film is geen softe wegkijker. Bellas mariposas laat een dag uit het leven van de twaalfjarige Caterina zien. Je volgt Caterina en haar vriendin Luna, die leven in de achterbuurten van Cagliari op Sardinië. In delen van de film praat ze ook direct tegen de camera en vertelt over haar ellendige leven en haar ambities om de uitzichtloze situatie te ontvluchten. De film is terecht de winnaar van de Big Screen Award publieksprijs op IFFR 2013.

Cagliari

Foto via Pixabay

Lekker lachen

Wie zin heeft in grappige film, moet Una piccola impresa meridionale kijken. De film is in 2013 volledig opgenomen in Oristano, waardoor je veel van het mooie Sardinië ziet. Het verhaal gaat over een ex-priester die door zijn moeder opgesloten wordt in een oude vuurtoren. Al snel komen hier meer mensen en familieleden wonen en langs, wat zorgt voor veel drama. Een grappige film, die erg makkelijk wegkijkt.

Laat het maar regenen. Jij zit lekker op de bank voor de tv. Mooie, goede en grappige films op Sardinië die je zeker eens gezien moet hebben.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl