Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op stap met het openbaar vervoer op Sardinië

In Nederland zijn we gezegend met het openbaar vervoer. Vooral rond de grotere steden is er veel aanbod en kom je gemakkelijk van A naar B. Maar hoe zit dat op het Italiaanse eiland Sardinië? Op stap met het openbaar vervoer op Sardinië is, misschien anders dan je zou verwachten, erg toegankelijk! In dit blog lees je alle handige informatie en delen wij enkele tips die goed van pas kunnen komen.

Aankomst op één van de luchthavens op het eiland

Bij aankomst op Sardinië ben je al snel in het stadscentrum van de luchthaven waar je landt. Voor alle drie de luchthavens geldt dat je niet langer dan een halfuur onderweg bent. Met de bus is dit goed te doen en de rit naar het centrum kost je nog geen twee euro.

Tijdens je verblijf

In het hoogseizoen rijdt er een bus die alle grote steden op het eiland met elkaar verbindt. Daarnaast zijn de busverbindingen tussen de kleinere dorpen en grotere steden prima. Bijna elk klein dorp staat wel in verbinding met een grote stad in de buurt. Als je voor de bus kiest, dan kom je vrijwel overal op het eiland, hetzij met een omweg langs kleinere dorpjes. Je moet er wel rekening mee houden dat de bussen niet overal naartoe rijden en dat de kans bestaat dat je met het openbaar vervoer niet of moeilijker bij bepaalde toeristische trekpleisters kan komen. In de regel is het openbaar vervoer goed geregeld en kun je vrijwel overal komen op het eiland. Vanuit Cagliari strekt zich een treinnetwerk uit naar andere grote steden op het eiland. Tevens zijn er in de stad bussen of trams die je naar de stranden brengen.

Tips voor als je op stap gaat met het openbaar vervoer op Sardinië

Sardinië is een groot eiland met een uitgebreid busnetwerk waarop meerdere maatschappijen actief zijn. ARST is de grootste speler en is ook actief op het treinnetwerk. Turmo is een andere grote busmaatschappij. De dienstregeling van Turmo focust zich vooral op grotere afstanden en je reis is makkelijk te plannen via de website. Voor het reizen met ARST kun je makkelijk je route plannen in Google Maps als je buiten de stad bent of via de Moovit app als jij je in de stad bevindt. De app is te downloaden in de App Store en via Google Play.

Google Maps - Op stap met het openbaar vervoer op Sardinië
CardMapr via Unsplash

Na het lezen van dit artikel ben je misschien wel aangenaam verrast over het openbaar vervoer op het eiland. Je hebt in de regel niet persé een auto nodig om je te kunnen verplaatsen! Ga jij ook op stap met het openbaar vervoer op Sardinië tijdens je volgende bezoek aan het eiland?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Riva Azzurra

Familie Cogotti, 29 september 2016

Supermarkt op loopafstand!

Prima appartement. Erg netjes. Voorzien van alle voorzieningen, zelfs wasmachine kunnen gebruiken. Zwembad voor de deur, zee is net over de weg. Restaurant is goed, Nederlandse prijzen om te vergelijken wat kost het. Supermarkt op 10 minuten loop afstand. Tips in de omgeving zijn het dorp Cannigione, de mooie stranden in de buurt en een bezoek aan costa smeralda.

Bezocht Riva Azzurra met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl