Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op stap in de hoofdstad van Sardinië: Cagliari

Een stedentripje doen of tijdens je vakantie op Sardinië een stadsbezoek maken? Ga dan naar de Cagliari, de grootste stad op het eiland. De stad heeft van alles wat; gezellige terrasjes, leuke shopgebieden en voldoende aanbod op het gebied van cultuur en archeologie. In dit blog lees je meer over deze leuke stad!

Cultuur

Als je het hebt over een statige straat met enorme gebouwen en gevels en waar je de geluiden van de zee bijna hoort, maar waar je de zeelucht zeker ruikt. Het is de één van de meest geliefde straten van Cagliari, voor toeristen en locals. Hier vind je alle leuke winkels, cafeetje en restaurantjes.

De oudste wijk van de stad, Castello, is een enorme vesting. Je waant je hier in de middeleeuwen door de stadsmuren en de bouw van de kathedralen, die nog goed in tact zijn. Vanaf de toren op het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vooral in de avonden is het romantisch om het kasteel te beklimmen en het uitzicht vol lichtjes over de stad te bekijken.

cagliari

Foodies

Heel Sardinië is een paradijs voor mensen die graag nieuwe restaurants uitproberen. Ook al is de Sardijnse keuken het meest voorkomend in Cagliari, er zijn veel internationale keukens die je in Cagliairi kunt proeven.

Als je op stap bent in de hoofdstad van Sardinië, moet je vooral niet het eigen biermerk vergeten. Ichnusa wordt in drie varianten gebrouwen, lichte en donkere bieren. Er is voor iedereen wel een smaakje te vinden!

Zon, zee en strand

Een dagje Cagliari kun je perfect combineren met een dagje op aan zee. Een dagje vertoeven in de haven of op het strand, maakt een city trip compleet. Het meest bezochte strand is Poetto Beach, waar zowel toeristen als de locals graag komen.

Cagliari Poetto beach

Ben jij al eens in Cagliari geweest?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl