Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op rondreis door het prachtige Sardinië

Een parel van Italië; zo kun je Sardinië wel noemen. Het is een werkelijk paradijs op aarde met haar spectaculaire natuur, cultuur en de heerlijke stranden. Een beeldschoon eiland in de middellandse zee en makkelijk te bereiken vanaf het vaste land. Steeds meer toeristen ontdekken het eigen karakter van Sardinië. Het eiland is erg divers. Van moderne kustdorpen die veranderen in levendige badplaatsen tot bergdorpen die nog eeuwenoude tradities hebben behouden. Ook zijn er over het hele eiland verschillende culinaire hoogstandjes te proeven. Zoals wijnen, kazen, honing en veel meer. Wil je het hele eiland ontdekken? Maak dan een rondreis! 

Rondreis Sardinie header

Foto via Pixabay

Touren over adembenemend Sardinië

Persoonlijk vind ik rondreizen de beste manier om de veelzijdigheid van een land te kunnen ontdekken! Vooral omdat Sardinië net iets kleiner is dan Nederland hoef je niets te missen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een reis samen te stellen of om via een organisatie een rondreis te maken. Het voordeel is dat organisaties vaak goede contacten hebben en daarom de leukste onontdekte plekjes in hun reis verwerken. Uit ervaring blijkt de organisatie Tururi hele mooie reizen te hebben en erg flexibel te zijn. Tijdens je rondreis met Tururi heb je een auto tot je beschikking om van de ene naar de andere mooie plek te rijden. Alleen de autorit is al geweldig. Overal om je heen zie je adembenemende landschappen. Van bergen, helder blauw water tot uitgestrekte wijnvelden. Het behouden van deze natuur staat bij Tururi in een hoog vaandel. Zo zijn duurzaamheid en authenticiteit belangrijke kernwaarden. 

Rondreis Sardinie - Tururi

Foto via Tururi

Dit moet je gezien hebben

Pak de auto, zet je favoriete muziek op en rij naar de golfo di Orosei. De stranden met azuurblauw water zijn hier alleen per boot of voet te bereiken, dus parkeer de auto en bezoek een van de witte stranden. Bekijk het indrukwekkende lagune landschap ten westen van Baratili San Pietro. Hier bezoek je ook kerken met natuurstenen muren en opgravingen van Tharros. Een echte ‘must see’ is centro storico van Alghero. Deze stad behoort tot de mooiste steden van Sardinië. De authentieke Sardijnse levenswijze is hier nog goed terug te zien. Ben je op zoek tijdens je vakantie naar paradijselijke stranden? Breng dan een bezoek aan Stintino. De stranden, het water en de rotsen zijn echt ongelooflijk!

Stranden tijdens een rondreis op Sardinie

Foto: Massimo Virgilio via Unsplash

De leukste accommodatie geheimen

Al zou je er misschien niet direct aan denken bij het boeken, vind ik dit met uitstek de leukste verblijfsvorm in Italië: Agriturismo. Dit is een accommodatie op een boerenbedrijf waarbij je wordt meegenomen in het plattelandsleven. Eet gezellig met alle gasten aan een lange tafel. Hierbij worden gerechten geserveerd die zelf verbouwd worden of alles uit de omgeving. Ook kun je workshops doen of mee het land op om olijven te plukken en te kijken hoe hier olie van wordt gemaakt. En dan als kers op de taart ontmoet je ongelofelijke gastvrije eigenaren. Zij zorgen dat je verblijf een onvergetelijke ervaring wordt. Ze kunnen je alles vertellen over de omgeving en de mooiste plekjes om te bezoeken. Vergeet hier niet te genieten van de rust en de prachtige natuur. Eet een heerlijk ontbijt op je terras met uitgestrekte vergezichten over het landgoed van de agriturismo.

Alle accommodaties die deel uitmaken van de rondreis zijn door Tururi met zorg geselecteerd. Waar je ook verblijft, persoonlijke aandacht staat centraal!

Meer weten over Tururi? Neem een kijkje op hun website!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Bella Sardinia

Familie Klat, 16 mei 2019

Kindvriendelijke camping

Ervaring

Veel Nederlandse kinderen waar onze kinderen zich super mee vermaakt hebben. Heerlijk onder de pijnbomen (beschut tegen de zon) en voldoende animatie.

Tips in de omgeving

De mooie stranden.

Bezocht Bella Sardinia in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl