Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op campervakantie naar Sardinië

Wil jij deze vakantie ook zo veel mogelijk zien van het Italiaanse eiland Sardinië? Dan kun je overwegen om een camper aan te schaffen, zodat je alle kanten op kunt. Hoewel veel mensen in het bezit zijn van een camper, beschikt lang niet iedereen over budget voor dit handige vervoermiddel. Daarom is het ook mogelijk om voor de aanschaf van een camper een lening af te sluiten bij Becam, zodat je komende zomer de vakantie van je dromen kunt vieren. Klaar voor een onvergetelijke ervaring?

Mooie plekken om te ontdekken

Hoewel het hele eiland prachtig is, springen er een aantal plekken uit die schreeuwen om ontdekt te worden. Zo mag een bezoek aan Cagliari niet ontbreken. Hier bewonder je prachtige architectuur, zoals een archeologisch museum, een amfitheater en een indrukwekkend kasteel. Ook voor gezelligheid ben je hier aan het juiste adres, want naast de vele winkels vind je hier veel sfeervolle restaurantjes. Aan de oostkust van het eiland zijn ook talloze mooie dingen te zien. In San Teodoro kom je een prachtig natuurlandschap tegen en kun je ontspannen op de hagelwitte stranden.

Vergeet ook zeker niet om tijdens je campervakantie op Sardinië te stoppen in Palau, dat in het noorden van het eiland ligt. In deze bruisende stad vind je een en al gezelligheid. Naast een bruisende haven kun je ook vele excursies boeken vanuit deze stad. Zo kun je vanuit hier de Maddalena-archipel bezoeken, waar je verschillende eilanden kunt zien.

Als je in Alghero bent aangekomen, valt ook hier genoeg te zien. Zo zijn de grotten van Neptunus een echte must see. Je kunt de tocht te voet doen, maar ook per boot. Onderweg geniet je van uitzicht over de baai van Porto Conte en over de kliffen bij Capo Caccia. Naast de grotten kun je ook een kijkje nemen in de gezellige binnenstad. Of rij een stukje verder om te genieten aan de Costa Smeralda in Porto Cervo. Laat die vakantie maar beginnen!

Campervakantie op Sardinië - Sardinië.nl

Foto van Puntalizzu Farmholiday

Waar moet je aan denken tijdens je campervakantie?

Je wilt natuurlijk voorbereid op reis gaan. Daarom zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Zo is het belangrijk om uit te zoeken waar je mag verblijven met de camper. In veel landen is het namelijk niet toegestaan om overal te staan. Neem daarnaast genoeg eten en drinken mee, aangezien je niet overal kunt stoppen om deze middelen in te slaan. Kijk ook even welke praktische spullen je aan boord hebt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook kan het leuk zijn om fietsen mee te nemen, zodat je op ontdekking kunt gaan bij plekken die onbereikbaar zijn met de camper.

Campervakantie op Sardinië - Sardinië.nl

Foto van Puntalizzu Farmholiday

Ben jij al klaar voor een campervakantie op Sardinië?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl