Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek Zuid-Sardinië vanuit Agriturismo Il Nuraghe!

Het zuiden van Sardinië herbergt een aantal prachtige plekjes. Of je nou tijdens je vakantie op zoek bent naar een grote stad of een uitgestrekt strand om een dagje door te brengen, het kan allemaal. Vanuit Agriturismo Il Nuraghe kun je de steden, stranden, natuur en cultuur van Zuid-Sardinië ontdekken!

Villasimius

Villasimius is niet de meest bekende bestemming op Sardinië, maar toch zeker een bezoekje waard. Het is een kleine gemeente aan de kust, die vanaf Agriturismo Il Nuraghe binnen een half uurtje rijden ligt. Niet alleen is het historische centrum erg interessant om eens te bezoeken, ook vind je hier tropische stranden en kunnen duikers hun hart ophalen. Vlakbij ligt het punt Capo Carbonara, een uitloper in de zee waar een 112 meter hoge vuurtoren staat. Ervoor ligt het mini-eilandje Isola dei Cavoli, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

Cagliari

De welbekende hoofdstad van Sardinië heeft veel te bieden. Hier kun je gewoon een dagje shoppen en terrasjes doen, maar bijvoorbeeld ook de grote haven bewonderen of pootje baden op één van de vele mooie stranden bij de stad. Het is ook een optie om de geschiedenis in te duiken in één van de archeologische museums.

Cagliari

Zoek ook zeker uit of er tijdens jouw vakantie evenementen plaatsvinden in Cagliari, zo leer je vaak nog meer over de Sardijnse cultuur.

Costa Rei

Kom jij vooral voor die tropische stranden die je op de foto’s van Sardinië altijd ziet? In het echt zijn ze net zo mooi! Ga bijvoorbeeld in de buurt van Agriturismo Il Nuraghe naar Costa Rei. Hier vind je verschillende stranden bij het gezellige centrum, waar je terecht kunt voor een pizza of een uitgebreid diner na een dagje op het strand.

Rey Beach Club Costa Rei overzicht vakantiepark van bovenaf

Vlakbij Costa Rei vind je ook de typische Sardijnse torens Nuraghe, die over het hele eiland door prehistorische volkeren zijn gebouwd. Leuk om eens eentje te hebben gezien!

Deze plekjes van het zuiden zijn allemaal snel en makkelijk te bereiken vanuit Agriturismo Il Nuraghe. Bovendien kun je hier ook nog wat meer leren over de Sardijnse cultuur en keuken tijdens je verblijf.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl