Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek de westkust van Sardinië!

Een vakantie naar Sardinië, maar waar moet je dan precies naartoe? Over het eiland vind je de meest bijzondere plekjes en elke kant van het eiland heeft haar eigen charmes. Maar een van mijn favoriete plekjes van Europa is de westkust van Sardinië! De vele authentieke kustplaatsjes en verborgen strandjes maken deze kuststrook een unieke plek, met het gevoel alsof je op een tropisch eiland ergens ver weg bent.

Daarnaast ben je de hele zomer verzekerd van mooi weer op het eiland. Het klimaat op Sardinië is heel zeker, geleidelijk en kan zelfs heel warm uitvallen! Over het weer hoef je je dus geen zorgen te maken. Je kunt puur genieten van een stralend zonnetje en daarnaast een van de vele steden bewonderen. Hieronder vertel ik meer over drie steden in de westelijke provincie Sassari, die je niet kunt missen als je vertrekt richting het bloedmooie Sardinië!

1. Alghero

Catalaanse invloeden maken deze kustplaats anders dan andere Sardijnse steden. Niet alleen de Catalaanse straatnamen, het Catalaanse dialect, maar ook de kleurrijke mozaïekkoepel van de kathedraal zijn dingen die direct opvallen aan de stad. Deze kustplaats, ook wel Klein Barcelona genoemd, is beroemd om haar koraalindustrie en kenmerkt zich aan de oude vissershaven. En wist je dat je zelfs aan kunt vliegen op Alghero? Corendon vliegt op Alghero, zodat je vanuit daar je vakantie aan de westkust van Sardinië voort kunt zetten. Alghero is een perfecte eerste stop aan deze mooie kust!

Alghero stadskapel

2. Stintino

Op het meest westelijke puntje van Sardinië vind je helblauwe wateren, witte zandstranden en ben je totaal weg van de drukte. Het oude vissersplaatsje Stinino is klein en rustig, waardoor je in alle rust door de straten kunt dwalen. Geniet tussendoor van de doorkijkjes over de prachtige kristalheldere baai. Dit punt van Sardinië wordt beschouwd als een paradijs, vanwege onkenbare schoonheid!

Westkust van Sardinië

3. Castelsardo

De indrukwekkende middeleeuwse stad zie je al van ver af liggen. De gekleurde huisjes zijn namelijk op een rots gebouwd, waardoor Castelsardo goed opvalt. Met helder weer kun je soms zelfs Corsica zien liggen vanaf de rots! Daarnaast is de lange historie door de hele stad terug te vinden. Van oude huizen, ambachten en het middeleeuwse kasteel bovenaan de rots, overal vind je overblijfselen uit vroegere tijden terug. Bezoek het historische museum, of ga een dagje op het strand relaxen. Castelsardo is een prachtige stad om te verblijven tijdens je vakantie, of een tussenstop te maken tijdens je reis langs de westkust.

Castelsardo

Vlieg naar Alghero en ontdek de provincie Sassari aan de westkust van het idyllische Sardinië!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl