Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek het kleurrijke dorpje Bosa

Een pittoresk dorpje aan de westkust van Sardinië dat je zeker niet mag overslaan, is het kleurrijke dorpje Bosa. Dit stadje, met zo’n 8000 inwoners ligt aan de monding van de Temo-rivier en is omringd door heuvels. De kleurrijke huisjes, gezellige sfeer en een heerlijk lokale keuken maken Bosa een sprookjesachtig stadje, dat je zeker aan je bucketlist wilt toevoegen!

Bosa, Italië, Stad, Rivier, Zee, Zon

De 3 mooiste bezienswaardigheden van Bosa hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet!

Castello Malaspina

Op een heuveltop net buiten het centrum van Bosa ligt het Malaspina kasteel, waar je een prachtig uitzicht hebt over het stadje en de omgeving. Het kasteel werd in de 12e en 13e eeuw gebouwd door de Toscaanse familie Malaspina. Vandaag de dag zijn alleen de muren en de stenen torens van het kasteel nog bewaard gebleven. Een toegangsticket kost slechts €4, zeker de moeite waard dus!

Bosa Marina 

Voor wie even wilt ontsnappen uit de stadsdrukte, kan afkoelen aan het strand van Bosa “Spiaggia di Bosa.” Dit stadsstrand ligt tegenover Bosa, op loopafstand van het centrum. Het is een breed, mooi strand met een lengte van bijna 900 meter. Genoeg plek om even te ontspannen dus! Voor een lekker hapje of drankje kun je terecht bij een van de gezellige restaurants en strandtentjes, die zich aan de boulevard bevinden. 

Sa Costa

De oudste en populairste wijk van Bosa is de Sa Costa. Deze middeleeuwse wijk stamt uit hetzelfde tijdperk als het Malaspina kasteel en is zeker een bezoekje waard. In deze fotogenieke wijk vind je smalle, kronkelige steegjes, trappetjes omhoog en omlaag en felgekleurde huisjes. Omdat Bosa nog redelijk onbekend is onder toeristen, hoef je geen enorme drukte te verwachten. Genoeg ruimte voor de perfecte Instafoto dus!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Residence Village Lu Nibareddu

Familie Keiserie, 16 mei 2019

Ideale ligging!

Ervaring

De ideale ligging. Faciliteiten op het terrein, zwembad, restaurant, eigen parkeerterreinen ook vkak bij het strand dus altijd plek. Excursieleidster aanwezig om eventuele excursie te doen. Dichtbij winkeks, supermarkt en strand.

Tips in de omgeving

Ja alles is dichtbij denk aan winkels, restaurant, strand, zee

Bezocht Residence Village Lu Nibareddu in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl