Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Mooiste plekjes van Sardinië

Sardinië is altijd een droombestemming van mij geweest.. Omdat ik gek ben op eilanden, mooie landschappen, veel cultuur en geschiedenis is Sardinië een uitgelezen vakantiebestemming! Maar dat maakt het benoemen van de mooiste plekjes van Sardinië alleen maar lastig. Daarom beperk ik mezelf in dit blog naar twee prachtige plekken en mijn favoriete bezigheden op vakantie: geschiedenis en landschap.

Nuraghi

Ik heb het al verklapt, maar ja; ik heb een zwak voor alles wat met geschiedenis te maken heeft. Ik kan uren ronddwalen in een kasteel, of kijken naar oude ruïnes. Een vakantie is voor mij niet compleet als ik geen historische gebouwen en archeologische vondsten heb gezien. En laat Sardinië nou iets heel bijzonders hebben; de Nuraghi. Dit zijn torens en kleine gebouwen die door bewoners van Sardinië zijn gebouwd ter verdediging van hun grond. Maar gebouwd zonder vocht, als je er omheen loopt, lijken het net allemaal losse stenen bovenop elkaar gestapeld. Je kunt de overblijfselen over het hele eiland vinden, er zijn er namelijk meer dan 3.000 (!!). Waarvan sommigen natuurlijk helemaal afgebrokkeld, maar ook nog velen die goed in tact zijn. De meest bekende, grootste en best bewaarde is Su Nuraxi, in Barumini, in centraal-Sardinië.

Nuraghe

Costa Smeralda

Voor degenen die net als ik wel op zoek gaan naar onontdekte baaitjes om lekker op te rotsen te kijken naar de zee, moet beslist een plekje uitzoeken aan de Costa Smeralda. En ja, dat doe je niet 1 2 3, want deze kustlijn is ongeveer 55 km lang. Maar neem vooral de tijd om deze kust te ontdekken. Een dag langs te rijden, of vraag aan de locals waar je de mooiste plekjes kunt vinden. Ga van tevoren naar een bakker en verwen jezelf met lekkere broodjes en hapjes, zoek dan een mooi plekje uit op de rotsen en geniet van het uitzicht! Een ultieme vakantiedag, dat kan ik je zeker garanderen!

Heb je aanvullingen of bestemmingen die ik niet benoem en waar jij helemaal fan van bent? Stuur ons dan een mailtje of een berichtje via Instagram! We zijn natuurlijk altijd op zoek naar leuke, nieuwe plekjes!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl