Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Italiaans voor vakantiegangers

Wij kunnen ons voorstellen dat het handig is om wat basiskennis te hebben van het Italiaans tijdens je vakantie naar Sardinië. Zo kun je lang niet altijd communiceren in het Engels. Om no appo cumpresu nutta te voorkomen, ook wel “ik begrijp je niet”, leren we je in dit artikel wat Italiaanse basiswoorden en zinnen.

Naast dat er op Sardinië Sardijns wordt gesproken, is Italiaans de tweede officiële taal. Gelukkig is het Italiaans een stuk eenvoudiger te leren dan het Sardijns! Wedden dat je jezelf na dit artikel verstaanbaar kunt maken en het gebaren met handen en voeten achterwege kunt laten?

Italiaanse - Sardinië.nl

Foto van Cristina Gottardi van Unsplash

Tien woorden om mee te beginnen

Als je deze tien woorden en zinnen onder de knie krijgt, kom je al heel ver op Sardinië. Bovendien zal de bevolking het waarderen dat je moeite doet om te communiceren. Ik heb zelf al een aantal keer meegemaakt in Italië dat een local mij vertelde dat ik goed Italiaans sprak. De kans is dus groot dat je complimenten krijgt over de beheersing van de taal met onderstaande woorden.

Buona giornata – Goedendag
Arrivederci – Tot ziens
Sì / no  – Ja / nee
Grazie – Bedankt
Per favore – Alstublieft
Scusa – Excuses
Va bene – Alles goed / oké
Dov’è…? – Waar is…?
Oggi – Vandaag
Sto bene / male – Goed / niet goed

De belangrijkste basiszinnen

Nu dat je de belangrijkste woorden onder de knie hebt, kunnen we verder met de zinnentjes.

Quanta costa? – Wat is de prijs?
Che ora e? – Hoe laat is het?
Come sta? – Hoe is het?
Sono olandese – Ik ben Nederlands
Piacere – Aangenaam kennis te maken
Mi chiamo ….. – Ik heet
Non parlo Italiano – Ik spreek geen Italiaans

De laatste tips

Hoewel het misschien nog niet helemaal vlekkeloos gaat, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je het gewoon moet doen! Maak je bijvoorbeeld niet druk om je uitspraak, want ik weet zeker dat iedereen alsnog begrijpt wat je zegt. Als je wilt oefenen kun je iemand uit je omgeving vragen om wat Italiaanse woorden en zinnen mee uit te wisselen. Ook kun je online terecht, bijvoorbeeld door gebruik te maken van WRTS. Succes!

Italiaans - Sardinië.nl

Foto van Jametlene Reskp via Unsplash

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Residence Village Lu Nibareddu

Familie Lemmens-Zantinge, 29 september 2016

Prachtig gelegen residence

Prachtige gelegen recidence, mooi uitzicht over de baai. De appartementen zijn netjes en schoon, maar heel eenvoudig ingericht. Helaas geen wasserette op het park aanwezig. Je hebt er wel een auto nodig. Tips in de omgeving zijn de prachtige stranden, en een paar leuke plaatsjes in de omgeving.

Bezocht Residence Village Lu Nibareddu met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl