Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het weer

Praktische informatie over het weer en klimaat op Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland ligt qua hoogte iets onder Rome en ten zuiden van Corsica. Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Van plan dit eiland te bezoeken? Wij vertellen je graag meer over het weer en klimaat op Sardinië!

Het weer en klimaat

Sardinië kent een subtropisch en mediterraan klimaat, wat betekent dat het eiland warme zomers en milde winters heeft. De zomers kennen een hoge zonzekerheid en er valt amper neerslag in de zomermaanden. De temperatuur tikt dan regelmatig de dertig graden aan. In de periode van oktober tot februari valt de meeste neerslag. Dwars over het eiland loopt het Marghine Goceano-gebergte, maar Sardinië heeft nog meer bergen. Ook Iglesiente en Capoterra zijn bekende gebergten op het eiland. Hierdoor wisselen de temperaturen ook. In de bergen is de temperatuur lager en kan er soms zelfs sneeuw vallen in de hogere delen van de bergen.

Mistral

Sardinië kan last hebben van de mistral. Dit is een noordelijke wind die meestal boven de Golf van Genua ontstaat. De mistral zorgt in Frankrijk meestal voor een daling in temperaturen, maar ook voor harde rukwinden. Hoe lang de mistral aanhoudt, kan verschillen van één dag tot ongeveer een week. Door de windrichting kan de mistral dus ook in Sardinië komen, maar hij is dan wel vaak al wat verzwakt. Doordat Sardinië een eiland is, zijn de temperaturen altijd afhankelijk van de zee. De temperatuur verschillen daardoor ook erg over het hele eiland.

De beste reistijd

De beste tijd om een bezoekje te brengen aan Sardinië is in mei, juni en september. De temperatuur ligt dan ongeveer rond de 23 graden. Activiteiten doen met 23 graden is vaak fijner dan met een temperatuur van 30 graden in de zomer. Het voordeel van deze periode is dat er relatief weinig neerslag valt, maar dat je wel buiten het vakantieseizoen van de Italianen zit. Sardinië is namelijk ook erg geliefd onder de Italianen en veel van hen trekken er tijdens de zomervakantie op uit om het eiland te bezoeken. Daarnaast komen natuurlijk de buitenlandse toeristen ook in de zomervakantie. Door in mei, juni of september naar Sardinië te reizen, geniet je nog steeds van de zomerse temperaturen, maar heb je minder last van het toerisme.

Al met al kent Sardinië heerlijk warme zomers met perfecte temperaturen. Mocht je echter kunnen schuiven in je vakantie, probeer dan eens in het voor- of najaar te gaan. Dan ligt de temperatuur lager en dat is perfect voor activiteiten zoals wandelen of fietsen.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl