Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tussenstop

Er is zo veel te zien op Sardinië dat je niet genoeg tijd hebt om alles te bekijken. Veel toeristen kiezen er bijvoorbeeld voor om een paar weken in het noorden te spenderen en vervolgens naar het zuiden af te reizen via het oosten of het westen. De reistijd moet je niet onderschatten! Van het noorden naar het zuiden reizen kost je ongeveer 3 uur met de auto. Eigenlijk een beetje zonde van je tijd als je verder niet zoveel ziet van de omgeving. Daarom kan je tussenstops maken!

Sassari

Als je van het noorden naar het zuiden reist, is een tussenstop in Sassari perfect om er even tussenuit te zijn. Verblijf hier bijvoorbeeld een nachtje, verken de stad en reis vervolgens door naar de volgende stad. Het plein Piazza d’Italia is het centrum van de stad. Rondom het plein vind je prachtige paleizen. Eet een heerlijke pizza op het plein bij een restaurant en geniet van de sfeer in Sassari.

Oristano

Oristano staat vooral bekend om de grote feesten die hier worden gehouden. Als Oristano carnaval viert, ligt de hele stad plat. Buiten de evenementen kent Oristano ook de middeleeuwse eigenschappen. Nauwe straatjes, een stadsmuur en Piazza Roma zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Kortom, Oristano is zeker de moeite waard voor een bezoekje!

Villacidro

Villacidro is een stad die tussen Oristano en Cagliari in ligt. De stad zelf is leuk om doorheen te slenteren, maar de echte trekker is het bos naast de stad. Het Monti Mannu bos herbergt namelijk ontzettend mooie watervallen. De bekendste twee zijn Piscina Irgas en Muru Mannu. Niet alleen de watervallen zijn prachtig om te bezoeken, maar in het bos kan je ook zeker een hele dag doorbrengen.

Cagliari

Reis je nog verder door naar het zuiden? Pak dan zeker een hotelletje in Cagliari, want in deze stad is heel veel te zien. Begin aan een stevige wandeling naar de citadel van Cagliari, om vervolgens een prachtig uitzicht te hebben over de stad. Pak een terrasje aan de haven en ga shoppen in de Via Roma.

Kortom, een tussenstop overwegen is zo’n slecht idee nog niet! Alle steden en dorpen op Sardinië hebben hun eigen charme en karakteristieke eigenschappen. Stap dus lekker in je auto en begin aan de rondreis door Sardinië.

Populaire bestemmingen

La Foce - Sardinië.nl
8

La Foce

Castelsardo, Noorden

  • Ruim opgezette familiecamping
  • Aan de rivier
  • Gezellig animatieteam

Camping La Foce is een ruim opgezette familiecamping in het noorden van Sardinië. Deze camping ligt prachtig in het groen aan de uitmonding van een rivier.

Residence Li Troni - Sardinië.nl
8,6

Residence Li Troni

Olbia, Noorden

  • Rustige ligging bij zee
  • Panoramisch gelegen zwembad
  • Proef de Sardijnse sfeer

Zon, zee, restaurantjes en gezelligheid: alle ingrediënten die je nodig hebt voor een perfecte vakantie, vind je op Residence Li Troni. Geniet van prachtig Sardinië!

Amfibie Treks - Sardinië.nl Nieuw

Amfibie Treks

Siniscola, Oosten

  • Prachtige stranden
  • Leuke excursies
  • Luxe chalet of Glamptent

Ideaal voor wie zonder auto naar Sardinië wil. Transfers, een shuttle service naar het strand en diverse leuke excursies worden geregeld.

Sardinië.nl