Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stranden

De mooiste stranden op Sardinië

Het mooiste strand van Sardinië? Daar heeft iedereen zijn eigen mening over. Eén ding is zeker: Sardinië heeft prachtige stranden. Het uiterlijk doet je soms aan een tropische baai denken: azuurblauwe zee, fascinerende rotspartijen en lange, witte stranden. Elk strand op Sardinië heeft zijn eigen charme. Hieronder staan een paar stranden voor je op een rijtje.

Spaggia del Principe

Dit strand ligt in het noorden van Sardinië en is zowel populair bij de toeristen als bij de lokale bevolking. In andere woorden: het is er dus druk. Dat is niet zonder reden, want deze baai is perfect om te snorkelen. Het water is heel helder en er zwemmen veel vissen rond. Je bereikt het strand na een korte wandeling van ongeveer tien minuten.

Capo Cado Cavallo

Capo Cado Cavallo ligt in een spectaculaire omgeving. De baai is bijna cirkelvormig en is dus bijna afgesloten. Via een opening komt het zeewater rustig kabbelend de baai binnen. Het is een van de rustigere stranden in de omgeving van San Teodoro, in de buurt van Olbia. Je kan ervoor kiezen om je auto verderop neer te zetten en een wandeling te maken naar het strand, maar je kan ook je auto bij het strand parkeren voor 1 euro per uur.

Cala Goloritzé

Het kleine strand Cala Goloritzé ligt aan de Golf van Orosei. Deze golf staat erom bekend in bezit te zijn van dé mooiste stranden van Sardinië. Als je van wandelen en natuur houdt, is dit jouw plekje. Je kan er namelijk alleen maar via een wandelpad komen, een flinke wandeling! Dit heeft zo zijn voordelen, want het strand zal niet overlopen met toeristen. Er zijn namelijk ook geen faciliteiten, dus zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt. Het kost je dus wat moeite om er te komen, maar dat ben je zo vergeten bij het zien van dit beeldschone strand.

Tuerredda

Tuerredda is net zoals Cala Goloritzé nog redelijk onbeschadigd gebleven door alle toeristen. Dit strand ligt in het zuiden van Sardinië, bij het dorpje Chia. Het leukste aan dit strand is het kleine eiland wat in het midden ligt. Hier kan je naar toe zwemmen. Verder leent het strand zich ook voor een aantal rustige watersporten, zoals kanoën. Huur een kano en ga richting het kleine eilandje of verken de baai!

Sardinië heeft dus prachtige stranden. Houd er rekening mee dat de populaire stranden druk en toeristisch zijn. Als je de ongerepte stranden opzoekt, zal je echte pareltjes vinden, die niet zijn overgenomen door toeristen.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl