Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Scooter huren

Een eiland verkennen kan natuurlijk met het openbaar vervoer of met een (huur)auto. Maar de leukste en fijnste manier om Sardinië te verkennen is misschien zelfs wel met een scooter! Je wordt lekker bruin als je erop zit en de wind koelt je af. Natuurlijk hoor je in Italië wel op een typische Vespa te rijden. Een scooter huren is mogelijk op vliegvelden en in de grote steden. We zetten er een paar op een rijtje voor je.

Belangrijke informatie

De minimumleeftijd om een scooter te huren op Sardinië is 14 jaar. Dit onder voorwaarde dat er een persoon van 18 jaar of ouder bij is. Wanneer je een scooter huurt, is dit vaak inclusief helm en slot. Het dragen van een helm is verplicht wanneer scooters harder gaan dan 25 kilometer per uur. Soms vraagt de verhuurder om borg te betalen of om je creditcard achter te laten als borg. Tijdens het rijden is het wel opletten, want sommige Italianen hebben lak aan verkeersregels. Zorg er ook voor dat je scooter altijd netjes in een parkeervak neerzet. Eén pluspuntje: het is gratis om je scooter er te parkeren!

Scooter huren in Cagliari

In Cagliari vind je meerdere plaatsen waar je een scooter kunt huren, zowel in de stad als op het vliegveld. Cooltra is een bekende verhuurder. Je hebt hier keuze uit moderne scooters. De goedkoopste kost 34 euro per dag. Je kan er met twee personen op en het is een geschikte scooter om mee te rijden in de stad. Cooltra hanteerd wel een maximum aantal kilometers per dag. Je mag bijvoorbeeld maar 100 kilometer per dag rijden. Zorg ervoor dat je dit altijd goed uitzoekt, zo kom je nooit voor een onaangename verassing te staan. 

Scooter huren in Olbia

In Olbia kiezen veel toeristen voor Sea Bounty Tourist Services. Dit bedrijf verhuurt niet alleen scooters, maar ook allerlei andere vervoersmiddelen. Daarnaast biedt dit bedrijf excursies aan. Het bedrijf ligt midden in het centrum van Olbia en je kan gemakkelijk even binnenstappen. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag open van negen uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Vervolgens houden ze hun siësta tot vier uur en vanaf dan zijn ze weer open tot acht uur ’s avonds. Op zondag zijn ze ook geopend, maar dan van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags. Ze bieden meerdere opties qua scooters aan en hebben ook een goede service.

50cc of 125 cc?

Bij een scooterverhuurder moet je vaak kiezen tussen verschillende soorten vermogens van scooters. Je hebt bijvoorbeeld scooters met een vermogen van 50cc, maar ook met 125cc. Snorscooters hebben een vermogen van 50cc en zijn niet geschikt om over snelwegen te rijden. Je kan er ook maar korte afstanden mee rijden. Scooters met meer cc zijn wel geschikt voor langere afstanden. Scooters met een vermogen tot aan 125cc kan je gewoon huren met een B-rijbewijs.

Kortom, huur je scooter en ontdek het eiland!

Populaire bestemmingen

Village 4 Mori - Sardinië.nl Tip
8,3

Village 4 Mori

Costa Rei, Zuiden

  • Prachtige camping
  • Aan de zuidoostkust van Sardinië
  • Animatie voor jong en oud

Als je op zoek bent naar een familiecamping met animatie aan een van de mooiste delen van Sardinië, dan is camping Village 4 Mori de ideale vakantiebestemming!

Laguna Blu - Sardinië.nl
7,9

Laguna Blu

Alghero, Noorden

  • Familiecamping
  • Duikcentrum
  • Direct aan het witte strand

Camping Laguna Blu is onlangs gerenoveerd. Eenmaal op de camping voel je je helemaal opgenomen in de groene omgeving van pijnbomen en eucalyptusbomen.

Bella Sardinia - Sardinië.nl
8,2

Bella Sardinia

Oristano, Midden

  • In een groot pijnbomenbos
  • Privéstrand met ligbedden
  • Zwembad met apart kinderbad

Camping Bella Sardinia ligt direct aan het mooie witte zandstrand ‘Is Arenas’ dat bekend staat om de aanwezigheid van bijzondere zeeschildpadden!"

Sardinië.nl