Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Scooter huren

Toeren op Sardinië met de scooter!

Een eiland verkennen kan natuurlijk met het openbaar vervoer of met een (huur)auto. Maar de leukste en fijnste manier om Sardinië te verkennen is misschien zelfs wel met een scooter! Je wordt lekker bruin als je erop zit en de wind koelt je af. Natuurlijk hoor je in Italië wel op een typische Vespa te rijden. Een scooter huren is mogelijk op vliegvelden en in de grote steden. We zetten er een paar op een rijtje voor je.

Belangrijke informatie

De minimumleeftijd om een scooter te huren op Sardinië is 14 jaar. Dit onder voorwaarde dat er een persoon van 18 jaar of ouder bij is. Italianen kunnen al een scooterrijbewijs halen vanaf 14 jaar, waardoor de leeftijd hier lager is. Je hebt dus wel een scooterrijbewijs nodig om een scooter te kunnen huren. Voor vakantiegangers naar Sardinië is daardoor de minimum leeftijd om een scooter te huren 16 jaar, mits in bezit van een rijbewijs. Wanneer je een scooter huurt, is dit vaak inclusief helm en slot. Het dragen van een helm is verplicht wanneer scooters harder gaan dan 25 kilometer per uur. Soms vraagt de verhuurder om borg te betalen of om je creditcard achter te laten als borg. Tijdens het rijden is het wel opletten, want sommige Italianen hebben lak aan verkeersregels. Zorg er ook voor dat je scooter altijd netjes in een parkeervak neerzet. Eén pluspuntje: het is gratis om je scooter er te parkeren!

Scooter huren in Cagliari

In Cagliari vind je meerdere plaatsen waar je een scooter kunt huren, zowel in de stad als op het vliegveld. Cooltra is een bekende verhuurder. Je hebt hier keuze uit moderne scooters. De goedkoopste kost 34 euro per dag. Je kan er met twee personen op en het is een geschikte scooter om mee te rijden in de stad. Cooltra hanteerd wel een maximum aantal kilometers per dag. Je mag bijvoorbeeld maar 100 kilometer per dag rijden. Zorg ervoor dat je dit altijd goed uitzoekt, zo kom je nooit voor een onaangename verassing te staan. 

Scooter huren in Olbia

In Olbia kiezen veel toeristen voor Sea Bounty Tourist Services. Dit bedrijf verhuurt niet alleen scooters, maar ook allerlei andere vervoersmiddelen. Daarnaast biedt dit bedrijf excursies aan. Het bedrijf ligt midden in het centrum van Olbia en je kan gemakkelijk even binnenstappen. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag open van negen uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Vervolgens houden ze hun siësta tot vier uur en vanaf dan zijn ze weer open tot acht uur ’s avonds. Op zondag zijn ze ook geopend, maar dan van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags. Ze bieden meerdere opties qua scooters aan en hebben ook een goede service.

50cc of 125 cc?

Bij een scooterverhuurder moet je vaak kiezen tussen verschillende soorten vermogens van scooters. Je hebt bijvoorbeeld scooters met een vermogen van 50cc, maar ook met 125cc. Snorscooters hebben een vermogen van 50cc en zijn niet geschikt om over snelwegen te rijden. Je kan er ook maar korte afstanden mee rijden. Scooters met meer cc zijn wel geschikt voor langere afstanden. Scooters met een vermogen tot aan 125cc kan je gewoon huren met een B-rijbewijs.

Kortom, huur je scooter en ontdek het eiland!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl