Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Openbaar vervoer

De handigste optie om naar Sardinië te reizen, lijkt met de auto. Dit is echter niet de manier waarop de meeste toeristen afreizen naar het prachtige eiland. Met de auto is het te doen, maar omdat je met de veerboot moet, kan het duur worden. Daarnaast is het tijdrovend. Als je het leuk vindt om onderweg nog een paar dagen ergens anders te verblijven, is met de auto gaan natuurlijk altijd goed. De meeste toeristen kiezen er toch voor om te vliegen op Cagliari, Alghero of Olbia. Daarna verkennen zij het gebied met een huurauto of met het openbaar vervoer.

Praktische informatie

Reizen met het openbaar vervoer op Sardinië is goed te doen en zeker betaalbaar. Buskaartjes kosten slechts één of twee euro, tenzij je een bus neemt die rijdt tussen alle grote steden. Lokale bussen zijn heel goedkoop. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je enkele toeristische trekpleisters niet kan bezoeken, omdat er gewoonweg niet altijd openbaar vervoer naartoe rijdt. De treinen rijden alleen tussen de grote steden en de bussen rijden wel naar de kleinere dorpen. Al met al, reizen met het openbaar vervoer kan dus prima.

Grote steden

In de grote steden, zoals Cagliari, zit het openbaar vervoer goed in elkaar. Vanaf de luchthaven ben je voor €1,30 binnen tien minuten in het centrum. In de stad rijden bussen of trams, die doorsteken naar de bekende stranden nabij Cagliari. De tram komt ook langs een paar kleine dorpjes in de omgeving, dus die kan je ook bezoeken. Vanuit Cagliari strekt zich een treinnetwerk uit richting andere grote steden, zoals Sassari. Er is zelfs een trein die noord-Sardinië (Olbia) met zuid-Sardinië (Cagliari) verbindt.

Busnetwerk

Het busnetwerk van Sardinië is uitstekend. De meeste bussen verbinden de omliggende kleine dorpen met de grote steden. De bus blijft een langzaam vervoermiddel, aangezien veel kleine dorpen ook bij de route zijn inbegrepen. Het kan dus zijn dat je met een omweg op je plek van bestemming aankomt. Tijdens de zomerperiode rijdt er een bus tussen alle grote steden in heel Sardinië. Het busnetwerk is zo groot dat er verschillende maatschappijen zijn die het busvervoer verzorgen. ARST is de grootste maatschappij, waar tevens ook treinen van rijden, maar ook Turmo is een grote busmaatschappij.  

Het openbaar vervoer op Sardinië is dus goed geregeld. De meeste dorpen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en hoewel je er soms langer over doet, kun je vrijwel overal komen.

Populaire bestemmingen

Fra Cielo e Mare - Sardinië.nl

Fra Cielo e Mare

Cagliari, Zuiden

  • Charmewoning
  • Centrum van Cagliari
  • Met zeezicht

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming in een stad? Neem dan een kijkje bij Fra Cielo e Mare een nieuwe Bed & Breakfast op het eiland!

Iscrixedda - Sardinië.nl Nieuw
8,5

Iscrixedda

Arbatax, Midden

  • Omgeven door pijnbomen
  • Breed zandstrand
  • Rust, ruimte en natuur

Camping Iscrixedda ligt in een weelderig pijnbomenbos, omringd door een groot privé-park en een breed zandstrand. Hier kan de hele familie rustig ontspannen!

Villaggio Spinnaker - Sardinië.nl
8,2

Villaggio Spinnaker

Oristano, Midden

  • Kleinschalige familiecamping
  • Centraal gelegen zwembad
  • 150 meter van zee

Deze kleinschalige familiecamping op Sardinië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De camping ligt prachtig onder de pijnbomen!

Sardinië.nl