Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Markten

Een overzicht van alle markten

Het bezoeken van een van de traditionele markten hoort natuurlijk bij een vakantie op Sardinië. Tijdens het bezoeken van lokale markten leer je het eiland op alle gebieden kennen. Je ziet de plaatselijke bevolking rondstruinen met rijkelijk gevulde mandjes, je maakt al proevend kennis met de lokale producten en je kunt meteen je beste Italiaans testen bij het bestellen van die overheerlijke zongerijpte olijven. Op naar de markten dus!

Bijzondere markt

Een van de authentieke markten die dit bijzondere eiland rijk is, is de San Benedetto Municipal markt. Dit is de grootste overdekte markt van Italië en staat bekend om haar dagverse producten met prachtige kramen. Die zijn gevuld met vers fruit, groenten en ook zeevruchten. Deze markt opende haar eerste kraam in 1886 en is alom bekend in Cagliari. De San Benedetto Municipal is elke dag te bezoeken, behalve op zondag.

In het hoogseizoen is er in de steden zoals Nuoro, Oristano, Ogliastra en Sassari ook altijd wel een authentieke markt te bezoeken. Wij hebben een aantal leuke markten voor je op een rij gezet:

Nabij Cagliari

Assemini
Marktdag: vrijdag

Monserrato
Marktdag: donderdag

Pula
Marktdag: dinsdag

Senorbi
Marktdag: zaterdag

Nabij Nuoro

Bitti
Marktdag: zaterdag

Orosei
Marktdag: dinsdag

Posada:
Marktdag: zondag

Vertrek op tijd

Meestal beginnen de markten zo rond 8u, en gaan door tot in de middag, rond 14u. Maar het is zeker aan te raden om op tijd te vertrekken, want iedereen wil zijn slagje slaan. Ook zul je rond het middaguur net de mindere producten nog vinden. Zo rond 9.30u is eigenlijk de beste tijd, dan zijn de locals al naar huis met de verse groenten en fruit en de andere toeristen nog niet gearriveerd.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl