Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Feestdagen

In Italië zijn er het hele jaar veel belangrijke feestdagen. Sardinië doet hier natuurlijk ook aan mee en heeft veel kleine, traditionele feesten, maar ook grote publiekstrekkers. Dompel je onder in de cultuur van Sardinië en bezoek de feesten!

Carnaval

Net als in Nederland wordt op Sardinië ook carnaval gevierd. In februari barst het feest los en vinden in verschillende plaatsen allerlei festiviteiten plaats. Elke stad heeft zijn eigen tradities en optochten, maar de carnaval in Mamoiada is een van de grootste en bekendste evenementen op het eiland.

De Heilige Week

Tijdens de Heilige Week, oftewel de Settimana Santa, vind je over het gehele eiland verschillende evenementen en feesten. Dit is een rooms-katholiek feest en vindt plaats tussen Witte Donderdag en Paasmaandag, net als in Nederland. De steden Cagliaro, Alghero, Oristano en Castelsardo zijn tijdens deze feestdagen zeker een bezoekje waard!

Bevrijdingsdag

Op 25 april vieren de Italianen Giorno della Liberazione, oftewel bevrijdingsdag. Op 25 april 1945 werd Italië namelijk bevrijd van de Duitsers. Ook kwam op deze dag het staatsbestuur van Mussolini tot een einde. Het is een vrije dag voor de bevolking en er worden overal festivals georganiseerd. Net als in Nederland is het vooral een vrolijke dag waarop lekker wordt gedanst en gek gedaan.

Kerst

December staat in Italië natuurlijk helemaal in het teken van kerst. Zo ook op Sardinië. Over het hele eiland zijn kerstmarkten te bezoeken. Ook de kerstboom en kerststal mag zeker niet ontbreken. En de kinderen kunnen in de meeste steden en dorpen een bezoekje brengen aan de Kerstman! Verder eten de Italianen verschillende dingen tijdens het kerstdiner, want de tradities verschillen per gebied. Op Sardinië is het vooral gebruikelijk om gerechten met geitenkaas, vis en varkensvlees te maken.

Populaire bestemmingen

Camping Flumendosa - Sardinië.nl
7,3

Camping Flumendosa

Pula, Zuiden

  • Direct aan zee
  • Moderne stacaravans
  • Tussen de pijnbomen

Ben je op zoek naar een camping aan zee? Dan moet je camping Flumendosa eens uitproberen, een camping waar je direct vanuit je bed de zee inrolt!

Amfibie Treks - Sardinië.nl Nieuw

Amfibie Treks

Siniscola, Oosten

  • Prachtige stranden
  • Leuke excursies
  • Luxe chalet of Glamptent

Ideaal voor wie zonder auto naar Sardinië wil. Transfers, een shuttle service naar het strand en diverse leuke excursies worden geregeld.

Tonnara - Sardinië.nl
8

Tonnara

Zuiden

  • Bij uitstek een familiecamping
  • Mooi zwembad met kinderbed
  • Gelegen aan de Cala Sapone baai

Camping Tonnara ligt op een klein eilandje voor de zuidwestkust, een plek waar je lekker verwend wordt en waar je echt kunt genieten van je vakantie!

Sardinië.nl