Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Van en naar het vliegveld

De beste manieren om van en naar het vliegveld te reizen

Een vliegvakantie naar Sardinië? Vanuit Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen dagelijks op de luchthavens van Alghero, Cagliari en Olbia. Als je met het vliegtuig gaat, is het altijd handig om te weten hoe je vanaf het vliegveld het makkelijkst in het desbetreffende stadscentrum komt. Daarom staat hieronder informatie per vliegveld over de vervoersmogelijkheden. Ook handig is om een fly & drive te boeken.

Van Cagliari Airport naar Cagliari

De afstand van Cagliari Airport naar het stadscentrum is slechts negen kilometer. Met de auto of taxi doe je hier een kwartiertje over. Er rijden geen bussen tussen het centrum en het vliegveld. Sindsdien rijden er wel treinen vanaf het station Elmas Aeroporto. Vanaf dat station kun je naar het centraal station van Cagliari of naar andere stations in Sardinië. De trein naar het stadscentrum van Cagliari rijdt iedere 20 minuten tussen vijf uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds. Het treinticket kost €1,25 en het station ligt op een paar minuten lopen vanaf de terminal. Dit is veruit de goedkoopste optie om naar het stadscentrum te gaan, want voor een taxi betaal je al snel twintig euro.

Van Alghero Airport naar Alghero of Sassari

Vanaf het vliegveld is het ongeveer een kwartiertje rijden met de taxi of auto. De taxi’s die bij de uitgang staan, zijn vaak duurder dan wanneer je van tevoren een luchthaventransfer boekt. Als je dat niet van tevoren regelt, kan je bij aankomst beter de bus pakken. Tussen het centrum en het vliegveld rijdt er een bus naar Alghero. Tegen betaling van €1,50 kan je hier instappen.

Aangezien veel toeristen die naar Sassari willen ook op Alghero vliegen, vertrekt er ook een bus naar Sassari vanaf het vliegveld. Deze bus doet er ongeveer een halfuur over en een ticket kost 3 euro. Tickets zijn altijd verkrijgbaar bij de buschauffeur of bij speciale ticketautomaten op het vliegveld. Vaak is het goedkoper wanneer je het ticket bij een automaat aanschaft.

Van Olbia Airport naar Olbia

Vanaf het vliegveld is het ongeveer tien minuutjes rijden naar het centrum van Olbia. Taxi’s kosten ongeveer 15 euro, maar ook hier geldt dat ze goedkoper zijn als je ze van tevoren bestelt. Doordeweeks rijdt er iedere twintig minuten ook een bus van het vliegveld naar de stad. Met de bus doe je er een kwartier over om in het centrum van Olbia te komen. Tickets kosten 1 euro.

Naast de buslijn beschikt Olbia Airport over een terminal voor autoverhuur. Hier kan je gemakkelijk een auto huren bij één van de bedrijven en die direct meenemen voor gebruik.

Reizen vanaf het vliegveld

Het reizen van en naar het vliegveld is in Sardinië dus geen lastige opgave. Bussen rijden de hele dag door. Wanneer je op een afwijkende tijd aankomt op het vliegveld, kan je altijd een taxi pakken.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl