Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De natuur

De prachtige natuur op Sardinië

Tot voor kort was Sardinië geen grote toeristische trekpleister, maar steeds meer toeristen zoeken het prachtige eiland op tijdens hun vakantie. Niet alleen de zon en de stranden spreken de mensen aan om te vertoeven op eiland, maar vooral de ongerepte en mooie natuur. Doordat er zowel bergen op Sardinië zijn als lange kuststreken, is het landschap erg gevarieerd.

Bergen en grotten

Monte Orbeno is een prachtig plaatje. Deze berg is bijna 1000 meter hoog. Er is een wandelroute uitgestippeld die je nooit meer zal vergeten. Tijdens je wandeling heb je geweldige uitzichten over het eiland. Eenmaal bovenop de berg zijn er sfeervolle plekken tussen de bomen om te picknicken in de schaduw. Terwijl je lekker geniet van een lunch kan je uitkijken over de omgeving.

Naast bergen zijn grotten ook speciale bezienswaardigheden op Sardinië. De indrukwekkendste is toch wel de Grotta di su Marmori. Deze grot ligt bij Ulássai en je vindt hier enorm hoge druipstenen. Dit is echt een geweldige ervaring om mee te maken. In de meeste grotten kan je ervoor kiezen om een tour te doen. De gidsen zullen je dan veel vertellen over het ontstaan van de grot en het is erg leerzaam om een tour te doen.

Nationaal park

In het zuiden van Sardinië ligt een prachtig gebied, dat tot een nationaal park is uitgeroepen. Het park Gennargentu herbergt grotten, meren en zelfs één van de diepste kloven in Europa. Terwijl je door de kloof loopt kan je opkijken tegen de metershoge rotswanden. In het nationaal park kan je verschillende wandelroutes volgen die je langs stukken ongerepte natuur en waterbronnen leiden. Zelfs na een dag wandelen heb je nog steeds niet alles gezien in het park, maar dat maakt niet uit. Er is namelijk genoeg te ontdekken op Sardinië.

Flora en fauna

Naast bergen en grotten zijn er ook meren te vinden op Sardinië. Deze liggen vooral in het zuiden en hier kun je flamingo’s en andere watervogels spotten. Niet alleen voor vogelspotters is het zuiden van Sardinië een pareltje. In het nationaal park komen bijvoorbeeld ook veel herten, vossen en zwijnen voor. Na een dag wandelen door het park heb je er vast een paar gespot! Het nationaal park staat daarnaast ook bekend om de gevarieerde flora. Zeldzame bloemen en oude bomen kom je hier allemaal tegen.

Kortom, Sardinië kent een gevarieerd landschap. Van lieflijke natuurparken tot ruige rotswanden aan de kust. Geen wonder dat Sardinië zo populair is, want het heeft zo’n beetje alles op het gebied van natuur.

Sardinië.nl