Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Beste reistijd

Wanneer kun je het beste naar Sardinië gaan? Ontdek het hier

Sardinië heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. Dit klimaat staat bekend om de hete zomers en de zachte winters. Aangezien Sardinië ook berggebieden kent, kan de temperatuur lokaal afwijken. Lees meer over de beste reistijd in dit artikel. Leuk is om een reis zelf samen te stellen, aangepast op de tijd waarin jij naar Sardinië reist.

In de zomer naar Sardinië

Dat de zomer onder toeristen een geliefde tijd is om naar Sardinië te gaan, is wel duidelijk. Veel toeristen trekken er in de hete maanden op uit om het eiland te verkennen. Het weer is in principe het best tussen mei en september. In mei tikt de temperatuur soms de 20 graden aan, terwijl de temperatuur in augustus oploopt tot wel 30 graden. Aangezien Sardinië een eiland is, waait er vaak een verkoelend windje over het eiland. Een ander heel groot voordeel van reizen naar Sardinië in de zomer: er valt amper neerslag en de zon schijnt maar liefst twaalf uur per dag! Qua toerisme is augustus een hele drukke maand. Niet alleen toeristen komen dan naar het eiland, maar ook de Italianen zelf hebben dan vakantie. Hierdoor is het op de hotspots nog drukker dan normaal.

Reizen in de winter

De winter is zacht en kort op Sardinië. De gemiddelde wintertemperatuur ligt rond de vijftien graden. Hierdoor is het eigenlijk nooit te koud op het eiland. Een voordeel aan het reizen in de winter is dat je buiten de toeristenstroom om reist. De toeristische plekken zijn een stuk rustiger. Daarnaast valt er in de winter ook relatief weinig neerslag. Hierdoor zal je er bijna geen last van hebben dat je altijd een paraplu bij je moet hebben. De zon schijnt ongeveer vijf uur per dag, dus wie weet kan je zelfs nog een mooi kleurtje opdoen! Misschien wel het allergrootste voordeel van reizen in de winter: ook zwemmen is nog mogelijk. De temperatuur van het water daalt heel langzaam, dus in november kan je zeker nog een sprong in het diepe wagen.

De beste reistijd wat betreft kosten

De beste reistijd, als je let op de kosten, is de winter. In deze periode liggen de prijzen een stuk lager dan in de zomer. In het voorjaar of najaar heb je een tussenweg te pakken. Je betaalt dan minder dan in het hoogseizoen en je kan nog genieten van een lekker scherp zonnetje. Ook de prijzen voor hotels, campings en B&B’s liggen in het voor- en najaar een stuk lager. Weeg je opties dus goed af.

Kortom, de zomers zijn prijzig en toeristisch, maar je geniet wel van de zonovergoten dagen op het eiland. De winters zijn minder toeristisch en niet koud, maar de zon schijnt wel minder. Aan jou de keuze!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl