Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Auto huren

Met de auto het eiland verkennen

Toeristen die naar Sardinië reizen, hebben twee reiskeuzes. Ze kunnen met hun eigen auto komen en de veerboot pakken naar het eiland. De andere optie is om met het vliegtuig te reizen en een auto te huren. In de meeste grote steden zitten bedrijven waar je een auto kan huren, maar het is vrijwel altijd voordeliger om thuis via internet al een auto te huren. Die kan je dan vervolgens ophalen op het vliegveld of op locatie in de stad naar keuze.

Praktische informatie

Een auto huren op Sardinië is een perfecte oplossing voor als je geen vervoer hebt. Het openbaar vervoer op het eiland is uitstekend, maar toch heb je met de auto meer vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Zie je een leuk plekje, dan kun je de auto direct aan de kant neerzetten. Vanaf 18 jaar kun je in Italië een auto huren, maar je moet wel minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De minimale leeftijd kan verschillen per bedrijf, dus zorg dat je dit goed uitzoekt.

Auto huren

In de grote steden, zoals Cagliari, Alghero en Sassari zitten sowieso autoverhuurbedrijven. Als je een auto wil huren in een kleinere stad, zorg dan dat je van tevoren even checkt of er autoverhuurbedrijven zijn in de buurt. Op het vliegveld heb je ook de mogelijkheid om een auto te huren. Houd er wel rekening mee dat je dan een hogere prijs betaalt dan in de stad. Op Olbia Airport hebben ze zelfs een speciale terminal, alleen voor autoverhuurbedrijven. Hier kan je dus rustig rondwandelen en de prijzen vergelijken. Zo kan je op zoek naar de perfecte auto voor jouw vakantie.

Huur je liever een auto voordat je vertrekt? HolidayCars vergelijkt de prijzen van vele aanbiederes. Daarna huur je gemakkelijk en snel een auto die voor je klaar staat op het vliegveld op Sardinië. Via deze link ontvang je ook nog eens 10% korting.

Rijstijl van de Italianen

Op Sardinië rijden ze rechts en gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels als in Nederland. Toch moet je opletten als je op Sardinië rijdt, want Italianen lappen de regels soms een beetje aan hun laars. In de grote steden rijden ze bijvoorbeeld regelmatig door rood. Daarnaast kan het zijn dat ze je rechts inhalen. Ze zijn een beetje ongeduldig en toeteren dan ook maar al te graag als je iets te langzaam bent met optrekken. Toeters zal je sowieso veel horen, want ze houden absoluut niet van lang wachten. Laat je dus niet te veel afschrikken als ze op de claxon drukken. Kortom, de Italianen hebben een pittige rijstijl.

Een auto huren is een geweldige optie om het eiland te verkennen. Je doet er goed aan om je auto alvast te huren voordat je naar Sardinië vertrekt. Dit bespaart je kosten en moeite.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl