Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agenda

Vanaf maart tot in september

Het is altijd handig om alle festivals en evenementen even op een rijtje te hebben. Hieronder staan het agenda van Sardinië, verdeeld per maand. Met deze agenda kun je dus precies zien welke evenementen er plaatsvinden als jij op vakantie bent.

Chocolade eten in maart

In maart vindt het overheerlijke Chocolade Festival plaats. Dit evenement probeert te laten zien dat de handgemaakte chocolade erg speciaal is. Het vakmanschap van het maken van chocolade moet volgens hen populairder worden gemaakt. Dit jaar vindt het festival plaats in Alghero.

Racen in april

Op 14 en 15 april vindt dit jaar de zevende editie van de Rally Terra Sarda plaats. Aan de oostkust van Sardinië gaat de autorace van start. De rally wordt meestal georganiseerd rondom dorpen in de buurt van Bari Sardo, Tortolì en Lanusei.

Paraderen en vis eten in mei

Op 1 mei vindt het Festival van Sant’Efisio plaats. In Cagliari gaat er een kleurrijke parade door de straten van de stad heen. De omstanders zijn ook verkleed en er lopen vaak meer dan 5000 mensen mee in de optocht. Heel indrukwekkend om te zien dus!

Aan het eind van de maand mei wordt het internationale festival van de tonijn gehouden. Het is een soort culinaire wedstrijd, waarbij mensen over de hele wereld proberen om de lekkerste tonijn te maken.

Strandvoetbal in juni

Eind juni is er een internationale wedstrijd strandvoetbal in Alghero. Teams uit Brazilië, Frankrijk, Italië en Zwitserland zullen overkomen naar Sardinië om hier mee te doen aan de strijd om de Trofee van Alghero te winnen.

Paardenrennen in juli

Een wilde paardenrace ter ere van Sint Constantine wordt gehouden op 6 juli van dit jaar. De volgende ochtend wordt de wedstrijd nog eens herhaald. Met dit evenement wordt de slag om de Milvian Bridge herdacht.

Wijn proeven in augustus

Wijnliefhebbers opgelet: dit is het leukste evenement van het jaar. Op 9 en 10 augustus wordt er in Sennori een wijnproeverij georganiseerd. Hier kan je wijn proeven die is gemaakt door lokale bedrijfjes. Ondertussen hangt er bovendien een goede sfeer in de stad: overal hoor je muziek en het klinken van de wijnglazen.

Ontdek de geschiedenis in september

Van september tot en met december stellen 32 Sardijnse dorpen zich open voor toeristen die meer willen weten over de geschiedenis en de cultuur van het land. De dorpen doen er alles aan om de toeristen wat van de tradities mee te geven. Dus mocht je rond deze tijd op Sardinië zijn, dan is dit de perfecte manier om het eiland te ontdekken.

Kortom, keus genoeg om je horizon te verbreden door traditionele en culturele evenementen bij te wonen op Sardinië!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl