Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste ongerepte baaien van Sardinië

Sardinië is een wild eiland vol rotsformaties en bergen. Door dit ruige landschap ontstaan er langs de kust veel ongerepte baaien. Soms worden deze baaien omringd door metershoge kliffen en kalkstenen formaties. Tijdens een rondreis met de auto over Sardinië ontdek je zelf die ongerepte baaien. In dit blog lees je waar je ze vindt!

Samen met je reisgenoot zit je in de auto. Jullie rijden vanuit het ruige binnenland van Sardinië via bergwegen richting de kust. Plots zie je daar in de verte een diepe afgrond. Je stapt uit. Iedere stap dichterbij het dieptepunt brengt je lichamelijk naar een hoogtepunt. Je voelt de adrenaline door je lichaam stromen. Wat ga je aantreffen? Nog één stap en dan zie je het. Vanaf een metershoge klif kijk je uit op een adembenemend mooie verlaten baai. Kristalhelder zeewater stroomt rustig af en aan op het parelwitte zandstrand. Een strand in een met rotsen afgeschermde baai. De zon staat hoog aan de diepblauwe hemel en in de verte vaart een bootje langs. Sardinië geeft je het gevoel alsof je op een tropisch onbewoond eiland in de Stille Zuidzee zit.

Cala Brandinchi

In het oosten van Sardinië ligt de droom van iedere strandliefhebber: Cala Brandinchi. Het strand van deze baai is parelwit, het water is helder lichtblauw en de zeebodem loopt langzaam af. Ideaal voor een vakantie met kinderen, of voor een paar uurtjes relaxt dobberen. Deze baai bereik je via een zanderige weg en ligt tussen Salinedda en Lu Impostu in. Samen met het strand van Lu Impostu vormt Cala Brandinchi een E-vormige kustlijn. Aan de andere kant van het strand ligt het meer Stagno di Brandinchi. Hier leven tientallen vogelsoorten.

Cala Mariolu

Net onder het stadje Orosei ligt de ruige baai Cala Mariolu. Deze baai maakt deel uit van het natuurgebied Gorropu waar tientallen grotten voorkomen. De kiezelstranden van dit natuurgebied worden omringd door metershoge rotsmuren met grote brokken steen. Cala Mariolu is ongerept en rustig. Het strand loopt langzaam af in het kristalheldere water terwijl her en der stukken rots boven het water uitpieken. Een andere aanrader is het ministrandje van Cala Luna. Deze baai heeft een drie meter breed zandstrand en is, door de metershoge kliffen, in het bezit van een aantal schaduwrijke plekken.

Cala Gonone Sardinië

Cala Goloritze

Waarschijnlijk heb je nog niet genoeg gehad van de ruige baaien in het natuurgebied van Gorropu. Dit stukje kust is ontzettend geschikt voor actieve hikes en avontuurlijke wandelingen. Loop tijdens je wandeltocht door naar Cala Goloritzè. Dit strandje biedt net genoeg plek voor 20 man en wordt omringd door metershoge kliffen. De witte stenen in de zee steken prachtig af bij het lichtblauwe water. In de lente weerkaatsen de groene bomen en struiken hun licht in het zeewater waardoor de baai een mooie turquoise kleur krijgt.

Cala Goloritze Sardinia

Arbatax

Vlakbij het romantische dorpje Arbatax vind je stranden van een ander niveau. Aan de Capo Bellavista ligt Spiaggia delle Rocce Rosse: een strand dat wordt omringd door rode stenen. Deze puntige rotsen vormen in de zomer het decor van tal van muziekfestivals. Bijzonder om met deze granietformaties op de achtergrond te genieten van muziek en spektakel.

Cala Domestica

In het zuidwesten van Sardinië ligt, verstopt tussen groene heuvels en kliffen van kalksteen, de baai Cala Domestica. Het strand bestaat uit zand en kiezelstenen en is een perfecte plek om te snorkelen en te genieten van alle rust. Zin in meer actie? Iets ten zuiden van Cala Domestica ligt Fontanamare. Hier bevindt zich een drie kilometer lang zandstrand dat op sommige plekken meer dan honderd meter breed is.

Cala Domestica Sardinie

Cala Sa Barraca

Een puur natuur strand in het zuiden van Sardinië vind je in de Cala Sa Barraca. Dit 30-meter lange strand is bezaaid met rotsen en stenen die regelrecht uit de zee gerold lijken te zijn. Het zand heeft een zacht oranje kleur en de duinen bestaan uit groene eucalyptusbomen. De golven kunnen hoog worden, dus een uitgebreide surfsessie is hier zeker op zijn plaats.

Zin gekregen in een vakantie naar Sardinië? Bij Voigt Travel boek je je fly & drive, of rondreis met eigen auto, langs de meest ongebaande en ongerepte paden van het eiland.

 

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl