Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 leukste muziekfestivals op Sardinië in de zomer

In de zomermaanden zijn er genoeg leuke festivals en evenementen te vinden op Sicilië. Zo zijn muziekfestivals al vele jaren een traditie. Wij hebben de leukste alvast voor je op een rijtje gezet!

Time in Jazz festival

‘Time in Jazz’ is een muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het plaatsje Berchidda op Sicilië. Het vindt plaats in de eerste weken van augustus en duurt ongeveer 2 weken. ‘Time in Jazz’ wordt georganiseerd door Paolo Fresu, een bekende trompetspeler uit Berchidda. Op het festival zijn er meerdere internationale artiesten aanwezig die optreden. Naast muziek evenementen zijn er ook dans en film evenementen te vinden. Genoeg te beleven dus!

Rocce Rosse festival

Rocce Rosse Blues festival is een Blues festival dat plaatsvindt van juli tot augustus, in het plaatsje Arbatax, aan de oostkust van Sicilië. Deze plek staat bekend om de karakteristieke rode rotsen, vandaar de naam ‘Rocce Rosse’, wat ‘rode rotsen’ betekent. Het festival ontvangt grote artiesten; zo hebben eerder David Bowie, Lou Reed, Eric Clapton en James Brown er al eerder mogen opgetreden.

Sardinia Reggae festival

Het Sardinia Reggae festival is het grootste internationale festival voor de reggae muziek in Sardinië. Het festival vindt plaats tussen eind juli en begin augustus, in de provincie Sassari. De organisatie van het festival organiseerde het allereerste festival met de hulp van de lokale gemeenschap van Banari. Naast de grote passie voor de reggae muziek, was het creëren van nieuwe, sociale activiteiten op Sardinië ook een reden voor het organiseren van het festival. Het doel is om de reggae muziek te laten groeien, maar ook om verschillende culturen en entiteiten samen te brengen. Deze gedeelde passie en verbondenheid is voelbaar in de sfeer op het festival: iedereen is welkom! 

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl