Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Il Muto di Gallura

Il Muto di Gallura

Noorden, Tempio Pausania

  • Werkzame boerderij
  • Restaurant
  • Excursies

Op een rustige plek in het noorden van Sardinië vertellen de eigenaren je met alle liefde alles over de omgeving. Ze hebben ook een eigen restaurant, waar wordt gekookt met de producten van het land.

Il Muto di Gallura is een volledig zelfvoorzienende boerderij in het noorden van Sardinië. Om het echte landleven mee te maken, kun je dus hier terecht! De eigenaren organiseren excursies en hebben ook een eigen restaurant, waar wordt gekookt met de producten van het land. Je kunt hier zowel ’s zomers als in de winter terecht.

Een echte boerderij

Deze agriturismo heeft alles waar je aan denkt bij een boerderij. Niet alleen lopen er geiten, kippen, koeien en varkens, ze hebben ook hun eigen wijnvelden en natuurlijk een groententuin. Zo zijn ze volledig zelfvoorzienend, zelfs voor hun restaurant. In het restaurant geniet je van de specialiteiten van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de typische ‘soep van Gallura’, een gerecht op basis van brood, kaas en tomaten dat weinig met soep te maken heeft. Maar natuurlijk ook kazen, verse ravioli, gnocchi en geroosterd varkensvlees. Gecombineerd met een eigen wijn!

Op het landgoed van Il Muto di Gallura zelf valt dus al heel wat te beleven, maar de eigenaren laten je ook met alle liefde de omgeving zien. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een excursie naar de nuraghi, typische torens uit de bronstijd die veel op Sardinië voorkomen. Het terrein van de agriturismo omvat daarnaast een jaaggebied, waar je tijdens het jaagseizoen mag jagen.

En dat is nog niet alles, want op het terrein is ook een wellness gedeelte te vinden. Lekker relaxen in de jacuzzi, sauna of in het Turkse stoombad dus!

Zomer en winter

Het hele jaar door kun je op deze agriturismo terecht; in de zomer geniet je van je Sardijnse maaltijd in de veranda met prachtig uitzicht. En je neemt natuurlijk een duik in het zwembad van de agriturismo om af te koelen! In de winter zit je lekker binnen met de kachel aan. Overdag zijn de temperaturen dan over het algemeen mild, ideaal voor wandelingen in de omgeving.

Il Muto di Gallura op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Albergo Majori - Sardinië.nl

Albergo Majori

Tempio Pausania, Noorden

  • Sardijns restaurant
  • Kooklessen
  • Fiets- en motorroutes

Kleinschalig hotel waar de Sardijnse cultuur belangrijk is. In de hal zie je traditionele klederdracht en op het menu staan Sardijnse gerechten.

Sarda Charme Resort - Sardinië.nl

Sarda Charme Resort

Tempio Pausania, Olbia, Noorden

  • Vlakbij het meer Lago del Liscia
  • Aaneengeschakelde huisjes
  • Restaurant met overdekt terras

Vlakbij het meer Lago del Liscia en op enkele kilometers van de Costa Smeralda. Verder beschikt dit hotel over een mooi zwembad en wellness- en fitnessfaciliteiten.

Sardinië.nl