Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Actieve vakantie? Ga lekker fietsen op Sardinië!

Een eiland waar het bijna altijd mooi weer is. Waar je in je achtertuin palmbomen hebt staan en het geruis van de zee kunt horen. Het eiland van de fantastisch mooie stranden en waar het zand net zo lekker is als in Nederland. Maar dan wél met een warme zee en prachtig weer. En dat op maar 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland. Het klinkt bijna onwerkelijk.

Als je dit als een droomvakantie ziet, is Sardinië de perfecte plek. Maar wist je ook dat je voor een actieve vakantie hier helemaal op de juiste plek zit? Zo zijn er op Sardinië talloze mooie fietsroutes te vinden. Ideaal voor ons als Nederlanders, die ook in andere landen trouw blijven aan onze cultuur waarvan fietsen onderdeel uitmaakt. Daarom hebben wij in dit artikel de drie leukste steden om doorheen te fietsen op Sardinië voor je op een rij gezet.

Fietsen op Sardinië
Foto van
Chris Kendall van Unsplash

Fietstocht rondom Cagliari

Naast alle drukte van de stad Cagliari heb je aan de buitenkant een rustig stukje natuur dat zich uitstekend leent als fietsgebied. Een grote verscheidenheid aan velden maakt dat je hier je ogen uitkijkt. Om je heen zie je veel heuvels die een leuke uitdaging zijn voor fietsliefhebbers in hart en nieren. Tijdens de route van zo’n 27 kilometer lang kom je langs waterrijke plekken waar vele diersoorten zich gevestigd hebben. Van roofvogels tot aan muizen: je ziet hier veel dieren aan je voorbij vliegen en kruipen.

Ook cultuursnuivers komen hier aan hun trekken, zo kom je tijdens de route langs veel bijzondere plekken. Het archeologische park van Tuvixeddu is daar één van. Een moeilijke naam die je wellicht niet kunt onthouden, maar wel kunt herkennen omdat het je doet denken aan de Grand Canyon in het klein. Deze kloof met stenen in een hele aparte vorm is werkelijk een lust voor het oog. Aan het einde van de route kom je ook nog door een stuk van de stad. Hier kun je mooi de Sardijnse sfeer proeven.

Fietsen op Sardinië
Foto van
Roman Kraft van Unsplash

Fietstocht rondom Cannigione

Ga je fietsen op Sardinië? Dan mag je Cannigione zeker niet overslaan. In het noorden van het eiland ligt dit zeer geliefde stadje onder toeristen. Cannigione staat bekend om z’n mooie dure uitstraling en de steengoede restaurants aan de kust. Juist de kleinschaligheid van de stad maakt dat de charme ervan afspat.

Je vindt hier een fietsroute waar je vanuit Cannigione naar het noorden fietst en vanuit daar weer koers zet richting het zuiden. Aan het begin van de route word je getrakteerd op een panorama uitzicht en dat is werkelijk schitterend. Het mooiste is om daar te zijn bij zonsopgang. Nadeel is dat je dan wel vroeg uit de veren moet, maar het uitzicht is het meer dan waard. Fiets vervolgens langs de kust terwijl de zon langzaam opkomt. Net alsof je in een film zit! Bovendien is het voordeel van zo vroeg opstaan dat het niet al te warm is, want we weten allemaal dat het kwik hier aardig kan oplopen.

Tijdens de route fiets je een tamelijk lang stuk vlak langs de kust, die je vervolgens naar een berg leidt. Hoewel die berg best wel stijl is, wacht er een prachtig mooi strand op je als je weer beneden bent. De place to be om even uit te rusten. Vervolg de route via een iets andere, maar minstens net zo’n mooie weg terug. Het is een fietstocht die niet heel erg lastig is, maar je moet wel een behoorlijke conditie hebben om het in een keer zonder stops te halen.

Fietsen op Sardinië
Foto van
Mattia Bericchia van Unsplash

Fietstocht rondom Pula

Helemaal in het zuiden van Sardinië ligt het dorp Pula. Pula is een gezellig dorpje waar je de Italiaanse cultuur kunt proeven. Het staat bomvol met oude Italiaanse gebouwen. Voor de golfliefhebbers onder ons: ze hebben hier zelfs de oudste golfbaan van heel Italië! ‘s Avonds laat komt het dorp tot leven, waar het dankzij de leuke restaurantjes en lichtjes heel gezellig is.

Maar let wel: dit is zeker geen fietstocht voor mensen die even lekker een ommetje denken te gaan maken. Het is een route van maar liefst 79 kilometer lang met 2 grote klimmen en 1 hele grote berg waar je overheen moet. Een goede fietser doet er 5 uur over zonder pauzes. Je bent dus zeker een hele dag weg, maar je kunt het ook goed opsplitsen over 2 dagen.

In de omgeving van Pula vind je veel struiken en planten, net als oude gebouwen onderweg. Maar het allermooiste is het uitzicht als je bovenaan de berg staat. Vanaf dit punt kun je naar de zee kijken. Een echte aanrader dus!

Fietsen op Sardinië
Foto van Walkerssk via Pixabay

Dit waren onze beste routes die je beslist moet proberen als je wilt fietsen op Sardinië. Welke fietstocht wil jij als eerst proberen?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl