Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4 manieren om de wateren van Sardinië te verkennen

Naast de fijne temperatuur, heerlijke stranden en knusse centra is er nog één ding wat Sardinië kenmerkt: de prachtige blauwe zee! Er zijn maar weinig plekken op aarde waar het water zo helderblauw is als op Sardinië. Tijdens een dagje zon, zee en strand kun je de Caraïben van Europa op en top verkennen, maar er zijn nog veel meer manieren om de wateren van Sardinië te verkennen. Benieuwd naar onze favorieten? Lees mee.

manieren om de wateren van Sardinië te verkennen
Foto van sweetlouise via Pixabay

1. Huur een bootje om de blauwe zee te bewonderen

Een dagje genieten op het water? Huur een boot en vaar op hoge snelheid door de blauwe golven. Het ideale uitje voor wie niet vies is van een beetje snelheid! Terwijl de zon je huid verwarmt en je de wind door je haren voelt gaan, beleef je het ultieme geluksmomentje. Of je nu een romantisch dagje op het water wilt beleven of gezellig met het hele gezin de hort op wilt, je hebt hier binnen mum van tijd een bootje gehuurd voor het hele reisgezelschap. Ben je klaar om de blauwe zee en de mooiste plekken vanaf een bootje te bewonderen?

2. Stap op de SUP

Lekker actief bezig zijn en tegelijkertijd de mooiste plekken rondom Sardinië verkennen doe je op en top vanaf een sup board. Er zijn hier genoeg plekken om op de plank te stappen en Sardinië vanaf het water te verkennen, maar de mooiste locaties vind je aan de noord- en westkant van het eiland. Reken maar dat je hier als actieveling volledig aan je trekken komt. Bovendien vind je hier genoeg mogelijkheden voor het huren van een SUP, maar een eigen opblaasbaar sup board kopen behoort ook tot de opties.

manieren om de wateren van Sardinië te verkennen
Foto van Michael Henry via Unsplash

3. Duik de onderwaterwereld van Sardinië in

Niet alleen op het water is er genoeg moois te bewonderen, ook onder water is er genoeg moois om je over te verbazen! Kortom: de ideale plek om je flippers en snorkel op te zetten en je ogen uit te kijken in de onderwaterwereld. Langs de kust vind je de meest mooie snorkelplekken die je langs uitgestrekte zandvlaktes en mysterieuze rotsen leiden. Ondertussen spot je de meest bijzondere vissen die langs je voorbij zoeven, variërend van zaagvissen tot aan morenen. Een ervaring om nooit te vergeten!

4. Bepaal je eigen koers vanuit je kano of kayak

Geen fervent sporter maar draai je je hand niet om voor een beetje beweging? Kies er dan voor om met je eigen kano of kayak op pad te gaan. Je ervaart de omgeving op een zo ontspannen mogelijke manier en kunt stoppen op de mooiste stranden om even een pauze te nemen. Bovendien kun je je eigen tempo en koers bepalen, waardoor je het ultieme vrijheidsgevoel beleeft. Ook een aanrader met kids!

manieren om de wateren van Sardinië te verkennen
Foto van Free-Photos via Pixabay

Dit waren onze vier favoriete manieren om de wateren van Sardinië te verkennen. Wat is jouw favoriet?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Village 4 Mori

Familie Tromp-Jabroer, 16 mei 2019

Ideale gezinsbestemming

Ervaring

Geweldig zwembad voor jonge kinderen. Ligging vlakbij het strand. Leuke animatie voor jonge kinderen. Hele schone camping met een goed (afhaal) restaurant. Vriendelijk personeel.

Tips in de omgeving

De omgeving valt tegen. Costa rei moet prachtig zijn maar wij hadden genoeg aan de camping.

Bezocht Village 4 Mori in september 2018 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl