Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x historische ruïnes op Sardinië

Even ontsnappen aan het donkere grauwe herfstweer? Ga naar Sardinië! Hier heb je zon, zee en strand. Naast lekker ontspannen, kun je ook de geschiedenis van Sardinië leren kennen. Ik heb voor jou 3 historische ruïnes op Sardinië op een rijtje gezet!

Het volk van toen

Meer dan 3000 jaar geleden creëerde het Nuraghe volk een eigen samenleving. Dorpjes, tombes en monumenten hiervan zijn te vinden op Lu Brandali. In de jaren 60 is dit historische dorpje ontdekt en sindsdien kan je deze ruïnes bezoeken. Er is uiteraard ook een museum waar opgegraven ontdekkingen te vinden zijn. Leer met behulp van een tour guide in het museum de geschiedenis kennen van het oude Nuraghe volk. Het museum is ook geschikt voor blinden, er zijn namelijk braillepennen beschikbaar. Geniet hier van een stukje van de rijke geschiedenis van Sardinië!

De Nuraghe Majori

ruïnes in Sardinië

Foto: Shardana via Pixabay

Bezoek ook een van de grootste Nuraghe op Sardinië in het dorpje Tempio Pausania. Nuraghe zijn enigszins vergelijkbaar met hunebedden. Bij de receptie krijg je voor een kleine prijs toegang tot Nuraghe Majori plus een zaklamp. In de Nuraghe Majori zal je kleine groepjes vleermuizen vinden die aan het plafond hangen. Nuraghe Majori is een van de vele Nuraghen die overgebleven zijn op Sardinië. Het grote gebouw zit vol met kleinere ruimtes aan de binnenkant. Dit indrukwekkende historische overblijfsel van het Nuraghe volk is zeker het bezoeken waard!

Historisch en spiritueel

De Tomba dei Giganti in de buurt van Santa Teresa Gallura. Vroeger dachten mensen dat dit een tombe was waar reuzen begraven lagen. Een groot bouwwerk met een boog aan de onderkant staat op de tombe. Er werd gedacht dat dit grote bouwwerk alleen door reuzen gemaakt zou kunnen zijn. Vandaar de naam: tombe van de reuzen. Voor de mensen die spiritueel geïnteresseerd zijn, is dit ook zeker een speciale en fijne plek om te bezoeken. De ruïne is makkelijk te bereiken en er is ook een gidsboekje waarin van alles staat over de geschiedenis van de Tomba dei Giganti. Deze ruïne is een absolute must-see op Sardinië.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl